Асен Василев за Радев и Борисов: Синхронът стана очевиден даже и за слепите

Йорданка Веселинова 06 декември 2022 в 12:59 1265 1

Архив

Снимка БГНЕС/БЛАГОЙ КИРИЛОВ

Асен Василев

"Последните 24 часа видяхме един доста добре синхронизиран дует между г-н Борисов и г-н Радев, който не мисля, че изненадва и българските гражданите. Стана очевидно даже и за слепите."

Това заяви съпредседателят на "Продължаваме промяната" Асен Василев на брифинг в Народното събрание. Изказването му е по повод обвиненията на Радев, който нарече ПП "шарлатания". По-рано Асен Василев заяви, че има срещи между лидера на ГЕРБ Бойко Борисов и държавния глава. По-късно както Борисов, така и Радев отрекоха да са провеждали срещи.

Запитан дали има доказателства за такива срещи, днес Василев бе лаконичен и каза само: "Не ходя да им светя."

"Какво се случва, трябва да попитате г-н Радев. За неговите квалификации искам да прочета определения на Административния съд на София по дело 9421 със съдия Луиза Христова, която е разгледала делото с лабораторията на ГКПП „Капитан Андреево”. В него се посочва, че липсват доказателства, че към 21 ноември дължимата държавна такса е внесена. Това го е казал съдът. Не го казваме ние. Ако г-н Радев има проблеми с Административния съд, нека и тях нарече "шарлатани", добави Василев.

Съпредседателят на ПП заяви, че отношенията му с президента не са се влошили, тъй като били "стриктно институционални".

По-късно Кирил Петков заяви, че не е обиден на Радев, тъй като думите му "нямат нищо общо с истината". Той определи изказването на президента като политическа риторика.

"Всички политици трябва да знаят, че ние се водим от принципи, като някой нарушава принципи, в които ние вярваме, няма да си спестяваме критиките към тях", заяви още Петков.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!