Алгафари: Ръководители на БСП наричат избирателите си "тия, вмирисаните"

Димитър Дъбов е "сивият кардинал" - от него зависи всяко назначение, той избра и Михаил Миков

ОFFNews 13 октомври 2014 в 12:22 33413 26

Много от членовете на ръководството на БСП наричат избирателите си "тия, вмирисаните", когато отиват по срещи. Не искат да ходят, защото си били изцапали обувките.

Това разказа в студиото на bTV тази сутрин Нидал Алгафари. Той обясни, че е напуснал организацията на партията в район "Възраждане" в София, за да подсети хората от ръководството на партията да направят същото и да им покаже как се прави. Той уточни, че визира както членовете на Изпълнителното бюро, така и регионални и областни ръководители.

"Голяма част от тези хора се самоизбират и са с пожизнени мандати. Говореше се, че Сергей Станишев е ръководил партията най-дълго време след Тодор Живков, а се оказа, че има едни хора, които са в ръководството на партията много по-дълго време. Те са Димитър Дъбов, Евгени Узунов, Катя Николова или такива, като Румен Овчаров, се оттеглят, но продължават да ръководят. Те дърпат конците", заяви Алгафари.

Той заяви още, че "сивият кардинал" на БСП е Димитър Дъбов. "Той държи по някакъв начин организационно партията. Държи хората по места, които се вслушват в него, защото са назначени от него или са в някаква клика с него. Той отговаря пряко за организацията в БСП и всеки апаратчик е зависим от него. Той е човекът, който избира председателя на партията. Със сигурност той е избрал и г-н Миков", заяви още Алгафари. 

Той определи резултата на БСП от изборите на 5 октомври като "катастрофален резил".

"При такъв резултат обикновено намират, че е виновен първият и го гонят. Така изгониха Жан Виденов, защото същите тези хора бяха в ръководството на БСП, демонизираха и Сергей Станишев, в следващия момент си измиха ръцете и си седят по местата", заяви Алгафари.

По думите му вината на Станишев е била, че като млад лидер е имал възможност, но нее отстранил хората, които са от години в ръководството. Алгафари не подмина и Георги Първанов, който пък издигнал Дъбов.

Прогнозата на Алгафари е, че при евентуална коалиция между ГЕРБ и БСП за коалиционно управление, "БСП ще се обезличи тотално".

Алгафари призова Дъбов да "извади черните тефтери", за да докаже твърденията си, че той е печелил заради това, което е правил в партията. Той поиска да види и как самият Дъбов е забогатял и попита как депутатите на левицата вземат 3000 лева от заплати и могат да си позволят всеки ден да пушат пури, които на месец струват 3000 лева, как си купуват джипове за по 120 000 лева и как носят  костюми за по 3000-4000 лева.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

12015

27

svetliosdg

01.05 2019 в 16:44

др.Дъбов,е завладял целия Шумен и околията.Червените кметове в областта му лижат т* пките,и само него слушкат,зад а папкат и да крадат!

8791

26

Aleksandar Zhivkov

06.03 2017 в 19:08

Е,нищо ново под слънцето1То и Маркс в писмата си до Енгелс ,а и Ленин ,в кореспонденцията си с Троцки ,Каменев и другите от тяхната бандитска ,болшвеишка организация ,са говорели с НАЙ-ОБИДНИ ДУМИ ЗА РАБОТНИЦИТЕ.Маркс ги е наричал "долни ,прости ,примитивни животни".Ленин ги е наричал..тези примитивни създания ,подлеци"!Така че не никак чудно,че техните български "ученици" ,наричат дори "своя" електорат с обидни думи!! НИЩО ДОБРО НЕ МОЖЕ ДА СЕ ОЧАКВА ОТ БЕЗ-БОЖНИЦИ И СЛУГИ НА САТАНАТА!В СЛУЧАЯ СТАВА ДУМА ,ЗА КОМУНЯГИТЕ!

 
X

Да помогнем на украинските деца!