Александър Йорданов: Да подарим реакторите за АЕЦ Белене на Китай или Венецуела

OFFNews 10 юни 2019 в 09:41 5173 8

Снимка Александра Маркарян/OFFNews

Аз съм категоричен противник на строежа на АЕЦ "Белене". Тя не е нужна на България. А тези руски реактори, които държавата е закупила, бих ги подарил на Китай или на Венецуела. 

Това заяви евродепутатът от ГЕРБ/СДС Александър Йорданов по Нова тв. Той уточни, че това е мнението му като гражданин, което има право да изрази, а правителството има право да действа, както реши, по повод разнобоя му по темата с управляващите. 

България стана собственик на реакторите, след като беше осъдена в международния арбитраж да плати на Русия за поръчаното без договор оборудване. В момента тече конкурс за изграждане на централата от международен инвеститор. 

Русия винаги крие истината - тя крие истината от своя народ, какво остава за други народи. Това е моето мнение, аз съм се борил за това всеки да може да каже мнението си, каза още Александър Йорданов. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

23293

8

Стефан

12.06 2019 в 23:48

Малийй! Падам по гръб, ритам умряло, и тъ признавъм зъ прав, ръзиръш ли! Изцялму, ма!

Модератор!
Мислех, че лицето е трол. А то било невменяемо.

5610

7

БХМ

12.06 2019 в 22:52

Диалогът явно продължава :)
Това за мечетата прилича на комунистическата пропаганда от петдесетте години на миналия век, че американците хвърляли над България и СССР отровни дъвки и химикалки, които експлоадират. Кои са пострадали ли?
В Дания тогава абортите бележат скок, но ти ще кажеш, че датчаните са тъпи и няма причина за това. Ами хилядите болни и умрели в Украйна и Беларус получиха ли обезщетения колкото роднините на един убит в катастрофа в България поне. По 40-50 к долара поне. Не получиха. Бяха просто герои.
Но ти отричаш , че е имало и терор в СССР, и че ние, а не Кирил и Методий или цар Петър сме им дали азбуката. Също и отричаш, че точно американците ги освободиха от фашизма или по-точно от работническия национал-социализъм. Нормално. Хитлер ги нападна с 3700 самолета, а те получиха от американците 18000, и колко други неща. Я само си представи, че не ги бяха получили, или ги беше получил Хитлер. Но това са твърде сложни неща за теб ;)

23293

6

Стефан

12.06 2019 в 21:16

Ау! Впечатляващо! За пръв път опит за грамотен сълзлив пиар!

Помисли колко обаче отровни плюшени ританки и куклички няма да ни подарят китайците, и колко дечица няма да умрат удушени от асма и алергии. Зер те за месец могат да произведат освен тия подаръци, ами мартеници за докато Слънцето избухне. Колкото струват две ядрени централи.

И ме подсети, колко милиона са пострадали от Чернобил. Когато гръмна - аз бях там месец. Днес понякога си говоря с доктори, но нищо такова. Спомените от пехотата, и просто възрастта - да. Радиационни поражения - не.

5610

5

БХМ

12.06 2019 в 19:05

Останалите собственици са 2 милиона. Нима един синекурец може да твърди, че е собственик. Или едно дете, или някой, който цял живот е ял блага, които другите са произвели...Така ли твърдиш? Може и така да е но аз нямам намерение да живеч близо до бомба. И милионите пострадали от Чернобил, ако можеха да осъдят СССР или поне Украйна.... Стефане

23293

4

Стефан

12.06 2019 в 18:37

Сега остава да убедиш останалите 7 милиона собственика.
Комунистите били профукали държавата?
Може. Но ми е странно, понеже от тях никога не съм чувал такива безумия.
Не знаех, че в психодиспансера имат интернет.

5610

3

БХМ

12.06 2019 в 18:12

Аз съм един от малкото истински собственици на тези реактори, защото цял живот съм произвеждал и плащал данъци от това. И наистина мисля, че трябва да ги подарим на Венецуела, и без друго не им стига тока. А петрол не е нужно да ни дават, да го дават на Русия и Китай. Техният трудно се преработва и скоро ще стане абсолютно нерентабилен.

23293

2

Стефан

11.06 2019 в 21:11

Боя се, че "гражданинът йорданов" няма какво да подари, освен собствените си гащи. Които едва ли интересуват някого.
Интересно ми е обаче, какво се кани да подари от мое име едродепутатът йорданов. Без дори да ме пита.
Щом още от сега подарява невъобразимо скъпи вещи, които не са и негови.

4245

1

rrr11

10.06 2019 в 11:33

Защо да ги подаряваме?
Поне някакъв бартер, с Венецуела за петрол, с Китай пък все ще има за какво.
Иначе е ясно, че няма да се намери инвеститор за Белене. Кой ще даде 20млрд, като след това най-вероятно няма да има пазар в съседните държави. Тук също нямаме нужда в близко бъдеще. А за по-дълечно е по-добре нов реактор в Козлодуй.