3 лева на час за БУЛИНС с любезното съдействие на КАТ (видео)

OFFNews 07 ноември 2012 в 15:24 13367 7

Единственото място, където човек може да паркира, ако има работа в КАТ е паркингът на БУЛИНС. Цената е 3 лева на час.
Единственото място, където човек може да паркира, ако има работа в КАТ е паркингът на БУЛИНС. Цената е 3 лева на час.

Къде паркирате, като ходите до столичния КАТ?

Вероятно сте попадали в тази ситуация: отивате до "Пътна полиция" в кв. "Дървеница", за да оформите някои административни изисквания около автомобила си. Оказва се, че няма къде да паркирате, защото това е забранено по цялата дължина на улицата пред сградата на "Пътна полиция" при Столичната дирекция "Полиция". 

Решението: търсите най-близкото място, където да оставите возилото си. Ако сте отишли за смяна на номер, например, трябва да минете определена административна процедура. Едва след издаването на необходимите документи, трябва да вкарате колата си в гаража на КАТ, за да бъдат поставени номерата. 

През това време трябва да намерите място за автомобила си, иначе рискувате той да бъде отнесен от паяк. Паякът е застанал в готовност на служебния паркинг, който е само за служители на КАТ. Пазачът му любезно предупреждава да не се оставят колите на забранената за паркиране улица, защото паякът ей сега ще излезе. Нищо, че е едва 8,10 сутринта и други коли почти няма.

Съгласен съм, че е безумно, но не е работа на КАТ. От общината слагат знаците. КАТ няма нищо общо с тях - още по-любезно коментира пазачът. Очевидно му се случва всеки ден да дава такива отговори и ги е заучил заедно с любезната усмивка. Едва ли той е човекът, когото трябва да питаме как така КАТ не забелязва абсурдите пред собствената си къщичка.

Затова питаме шефа на столичния КАТ гл. инспектор Богдан Милчев. Той коментира случая така: "Има свободни места на гърба на КАТ, от долната страна. Ако там се намерят. Ако не – кой където намери." 

Единственото място, на което може да оставите колата си, без да се налага да търсите места за паркиране, е платеният паркинг на БУЛИНС в непосредствена близост. С любезното съдействие на КАТ и общината застрахователната фирма си осигурява по 3 лева на час от всяка кола. Цената е сред най-високите в София и са необходими задружни усилия, за да се тече далаверата.

Според Богдан Милчев ограниченията за паркиране са наложени, за решаване на проблема с по-лесния достъп до КАТ. Той  обясни, че за да има къде да се паркира, трябва да има място, а инфраструктурата в района е такава, че не позволява.

"Когато не беше забранено паркирането, хората пак се оплакваха, че не могат да стигнат до КАТ заради паркиралите автомобили. Сега си има ред.  Няма как да осигурим места", коментира шефът на столичния КАТ.

Той поясни, че за новата сграда, в която ще се помещава столичния КАТ при Враня, е предвидено да има 300 паркоместа за граждани. 

До тогава трябва шофьорите да се въоръжат единствено с търпение.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!