Уволниха авторите на скандалната реклама с Берлускони

Вероника Шербанова 27 март 2013 в 12:47 1784 0

Скандалната реклама на Ford със Силвио Берлускони
Скандалната реклама на Ford със Силвио Берлускони

Индийското подразделение на рекламната компания WPP уволни авторите на скандалната реклама на автомобил Ford Figo с италианския експремиер Силвио Берлускони, съобщи gazeta.ru.

На рисунката Берлускони е скрил в багажника на колата три отвлечени жени. Мотото на рекламата гласи: „Остави грижите зад гърба си в големия нагажник на Форд Фиго“.

Освен Берлускони в различни варианти на рекламата се появяват още Михаил Шумахер, похитител на пилотите от Формула 1 Себастиян Фетел, Фернандо Алонсо и Луис Хамилтън, както и Парис Хилтън, скрила в багажника на колата сестрите Кардашиян.

Рекламата на новия Ford Figo е създадена от фирмата JWT India, клон на световния рекламен гигант WPP. Тя не е използвана с търговска цел и вече е изтрита от агенцията, но попада в интернет.

Рекламата беше публикувана няколко дни след решението на правителството в Индия за по-строги наказания за сексуалните престъпления. Мярката беше наложена заради огромното недоволство, което предизвика груповото изнасилване на 23-годишната студентка по медицина в автобус на градския транспорт в Делхи през декември миналата година.

В официалното изявление на компанията се казва, че те „дълбоко съжаляват за случилото се“ и че публикуваната реклама „не съответства на стандартите за професионализъм“. В съобщението се казва още, че пускането на рекламата в интернет е инициатива на уволнените вече служители, като те не са изчакали процедурата по преглеждане и одобрение на рисунката, каквото е изискването на фирмата.

Индийският клон на Ford Motor Company пък се извини на самия Силвио Берлускони. Засега не е ясно дали компанията ще има някакви претенции към фирмата, създател на рекламата.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови