Ексклузивно СРС освободи Димитър Стоянов от ареста

Украински медии: На плаж в Сочи въртят руския химн през 20 минути (видео)

Юлиуш Висожински 31 юли 2015 в 19:12 12952 12

Трагикомична случка от плаж в Лазаревския район в престижната руска морска дестинация Сочи се превърна в повод за подигравки в украинската преса.

Какво знаем със сигурност? Дори и руските медии, като "Сочи Экспресс", съобщават, че точно в 12 ч. на обяд на плажа дисководещият пуска от колоните химна на Русия и туристите (за да изпълнят патриотичния си дълг) мигновено се изправят и застиват. Значителен брой коментари на руснаци в социалните мрежи иронизират и критикуват "патриотичната приумица" плажът да се озвучава с националния химн.

Новината за Сочи бързо стигна и до украинските медии и те добавиха към нея уточнението, че на този конкретно плаж въртят руския химн през 20 минути. Засега обаче не е известно дали съобщението за "заливането на туристите с руския химн през 20 минути" не е просто сатира или още един епизод от информационната война между двете страни.

Руските власти заставят почиващите и къпещите се в морето от сутрин до вечер да слушат химна на Руската федерация. И по този начин им промиват мозъците, пише украинското издание gazeta.ua в публикация под заглавие "На плажа в Сочи принудително пускат химна на Русия на всеки 20 минути".

"Русский мир", така да се каже. Безсмислен и безпощаден, коментира изданието "Пресса Украины".

Киевският "Корреспондент" пък пише, че по информация на потребители от социалните мрежи химнът е пускан всеки ден на плажа в Сочи поне по няколко пъти.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!