Пуканки издействаха $7 млн. на американец

Последна промяна на 20 септември 2012 в 11:09 2213 3

Пуканки, Снимка: sxc.hu
Пуканки, Снимка: sxc.hu

Американски гражданин е бил обезщетен с над 7 млн. долара заради белодробно възпаление, което по негови думи е причинено от консумация на пуканки.

Уейн Уотсън твърди, че е развил т. нар. „пуканков бял дроб“, след като е вдишал изкуственото масло от пакет пуканки за микровълнова фурна.

„Пуканковият бял дроб“ е необратимо заболяване на дробовете, което наранява органите и причинява затруднено дишане.

Адвокатите на Уотсън са претендирали, че производителите на снакса са пропуснали да сложат предупредителен надпис, че вдишването от пакета с пуканки е опасно.

Защитниците на фирмата-производител настояха, че състоянието на Уотсън датира от години и не е причинено от продуктите на техния клиент.

В крайна сметка обаче журито в Колорадо постанови, че ищецът трябва да получи обезщетение от 7,2 млн. долара.

„Производителите на пуканки не са си направили труда да проведат каквито и да е проучвания, за да защитят здравето на потребителите“, каза пред CBS Уейн Уотсън.

Това е последният от редица процеси срещу производители на пуканки. Миналата година работници от компания в този бранш заведоха искове срещу шефовете си с твърденията, че по време на работа са развили белодробна недостатъчност заради маслата в пакетите.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

25.09 2012 в 01:33

Вдишването на диацетил при производството на "микровълнови пуканки" е реална опасност за работниците в съответните заводи. Всекидневното постоянно излагане на тези пари води до описаното заболяване в някои случаи. Там съдебните процеси са абсолютно оправдани, понеже това е опасно производство и работниците трябва да бъдат защитени.

Конкретно за този господин - това което световните агенции пропускат след като новината гръмна през последните дни е че човекът просто се е друсал на "микровълнови пуканки".

Помня публикации от преди няколко години, когато още се съдеха, в които въобще не криеше че е обожавал миризмата на току-що отворения пакет топли пуканки от микровълновата, и при всяко отваряне на пакета се е навеждал, забивал нос в пакета и дълбоко вдишвал първоначалното "облаче".

Отделно - консумирал е минимум по три пакета на ден.

Три пакета на ден за десет години са над 10000 "вдишвания".

Присъдата е за това че производителите не са предвидили и този случай и не са сложили предупреждения на пакета, а не защото са произвеждали отровен продукт.

Толкова за опасните химически пуканки които дебнат зад ъгъла. Ако не си завирате главата в пакета и не блъскате по минимум три пакета на ден в продължение на десет години - пак ще ви убият неминуемо, просто докато успеят - ще сте се гътнали от старост.

Присъдата е не е за това че

20.09 2012 в 14:27

Пуканки издействаха - Необратимо заболяване на дробовете, което наранява органите и причинява затруднено дишане. Тези $7 млн. на американеца са обезщетението за заболяването... По другият начин новината изглежда добра ... а в същност не е .. Това че един е взел пари за това , че се е разболял, а останалите просто са си платили и са се разболяли и подобни продукти продължават да се продават е гадната действителност.

20.09 2012 в 13:44

Много истина има в обвинението на г-на, обаче и никой не си прави труда да разтръби каквато и да е информация за вредния ефект от пуканките за микровълнови печки. в тези 0,70 ст има толкова гняз, колкото надали менделевата таблица знае че съществуват.