Откриха кой е бил Джак Изкормвача

ОFFNews 07 септември 2014 в 19:44 15660 11

Аарон Космирски в дясно/други заподозрени в ляво

Джак Изкормвача е бил 23-годишният полски имигрант - Аарон Космински, пише „Индипендънт“

Ръсел Едуардс твърди, че ДНК тестове върху шал, принадлежащ на Катрин Едоус, една от жертвите на Изкормвача, доказват истинската самоличност на легендарния викториански сериен убиец.

Космински е бил един от деветте заподозрени от полицията преди 126 години. Тогава от Скотланд Ярд не намират достатъчно доказателства, за да го изправят пред съда.

Той е еврейски емигрант, избягал от родината си Полша, заради гонения, докато тя е под контрола на Русия. Пристига със семейството си в Англия през 1881 година.

Аарон Космински е бил бръснар в Уайтчапъл, Източен Лондон, където са извършени 5-те убийствата на Джак Изкормвача.

Окървавеният шал, използван като основа за твърдението на Едуардс, е купен на търг в Бъри Сейнт Едмъндс, Съфолк, през 2007 г. На него освен кръвта на жертвата, потвърдена чрез ДНК анализ, са намерени и следи от сперма, които се смята, че са на убиеца.

Едуардс и експертът по молекулярна биология г-н Лахарейнен, използвайки новаторски техники за ДНК-анализ получават резултатите след три години и половина усилена работа.

Шалът е бил взет от местопрестъплението от сержант Симсън, който е бил нощна смяна в нощта на убийството на Едоус. Той го искал за жена си. Тя била ужасена от зловещия подарък и никога не го носила. Така шалът бил предаван от поколение на поколением без да го почистват, докато накрая стига до търга.

С течение на годините много догадки са правени за самоличността на Джак Изкормвача, включително предположението, че той е внук на кралица Виктория - принц Албърт Виктор, херцогът на Кларънс - художникът Уолтър Сикерт, и дори бившият премиер Уилям Гладстон .

Но вместо това той изглежда е бил психически неуравновесен бръснар, който умира в лудница от гангрена през 1899 година.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!