Ексклузивно Със сълзи: Свалиха Росен Желязков от председателското място в предпоследния ден на 49-ото НС

Най-високият мъж в света се срещна с най-ниския (снимки)

ОFFNews 14 ноември 2014 в 15:55 22830 0

Най-високият мъж в света се срещна с най-ниския.

Снимка Reuters.

Най-високият мъж в света се срещна с най-ниския.

Денят на рекордите на Гинес събра на едно място най-високия мъж на света заедно с най-ниския.

Единият е с ръст 2,51 метра, а другият е висок само 54,6 сантиметра. Най-високият мъж в света, турчинът Султан Кьозен за пръв път се срещна в Лондон с най-ниския мъж на планетата, непалеца Чандра Бахадур Данги.

"Очарован съм от възможността да се срещна с най-високия мъж в света - заяви 75-годишният Данги, облечен в традиционна непалска носия. - Бях любопитен да видя своята противоположност."

"Питах се до кое ниво на крака ми стига неговият ръст - поясни 32-годишният Кьозен, който носеше тъмен костюм и червена вратовръзка. - Имам проблеми с коленете. Когато дълго време стоя прав, се уморявам."

                                                              Снимка: Daniel Deme/WENN.com.

Изключително високият му ръст се дължи на тумор, засегнал хипофизната му жлеза. През 2010 г. Кьозен бе опериран в САЩ и му бяха предписани медикаменти за контролиране нивото на растежния му хормон. През 2012 г. лекари прецениха, че Султан е излекуван и че ръстът му повече няма да се увеличава. Най-високият мъж на планетата обаче сега се придвижва с патерици, тъй като ставите му и останалата част от тялото му са имали различно развитие.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!