Нови трима депутати напускат ГЕРБ

OFFNews 10 януари 2014 в 07:53 8826 9

Поне още трима депутати може да напуснат ГЕРБ и да станат независими. И така да се осигури кворумът в парламента, разкри за "Преса" Георги Марков, който пръв напусна групата на Бойко Борисов.

Общо 120 гласа имат БСП и ДПС сега и теоретично с гласовете на двата независим в момента могат да осигурят мнозинство. Но това е рисковано, защото често има отсъстващи или болни.

Според Марков в групата на Борисов имало много недоволни. "Това са хора, които искат да помогнат на районите си, а не да служат на марионетки в София", твърди той.

Един от позиционираните в ГЕРБ като потенциален бунтар е бургаският депутат Семир Абумелих. "Няма такова нещо, но ако го реша, ще изляза от парламента", обяснил той пред "Преса". Абумелих е лекар, собственик на няколко частни болници в Бургас и няколко пъти досега е влизал в противоречие с официалната позиция на групата си в областта на здравеопазването.

Около предстоящата конференция на партията на Борисов се очаква да се разгорят много страсти, ако лидерът се опита да елиминира от ръководството хората на Цветан Цветанов. Възможно е в средата на февруари да има над 10 отцепници от ГЕРБ, прогнозират депутатите.

Най-важното
Всички новини
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!