Quantcast

Марешки открива бензиностанция в Габрово утре, още 5 до седмици

"Нямам директен достъп до базите на Лукойл, печеля по стотинка на литър"

OFFNews Последна промяна на 25 март 2016 в 08:55 10171 9

Утре отварям бензиностанция в Габрово, още 4-5 ще има през следващите седмици в други градове. В момента получаваме горивото на 1,52 и го продаваме при нас на 1,53 лева за литър.

Това обяви бизнесменът Веселин Марешки по Bulgaria ON AIR. "Още днес мога да отворя бензиностанция в София, но тя ще бъде много малка и никой няма да може да зарежда там. Към днешна дата имаме договорени два терена. Разговаряме за трети. Ще изградим изцяло нови, огромни бензиностанции, които нямат аналог, с 9 бензиноколонки. Това ще стане до 3-4 месеца", каза той. 

Инвестицията ми в този проект е около 150-200 млн. лева, пресметна Марешки.

Битката в момента е между двете К-та срешу трите П-та, посочи Марешки. Според него корупцията и картелите са изправени срещу професионализма, пазара и патриотизма на българския народ. "Наскоро четох нещо, което много ми хареса и това е, че като си умрял - ти не разбираш, че си умрял, а е трудно за другите. Същото е и, когато си тъп. 20 години обясняват как пакетирам хапчета в някакви гаражи, в някакъв кораб, изнесен извън териториалните води на България. Сега същите глупости започват да ги ръсят и по новия ми бизнес проект с горивата. Нямам намерение да влизам и да отговарям на такива глупости", добави той.

Бизнесменът твърди, че горивото, което продава е качествено, но има други хора, които да го заявят. "Самите хора, които купуват лекарства и горива - те са направили разликата. Можете да видите форумите", посочи той.

"Те казват, че при цена 1,56, как аз продавам на 1,52. С 4 стотинки загуба. Аз пък питам защо, когато цената на едро беше 1,40, те продаваха на 2,00 лева на техните бензиностанции. Това е големият въпрос - 50-60 стотинки марш, къде отиваха тези пари. Защо при 30$ барел, цената беше 2 лева, а сега при 40$ е малко над 1,70 лева. Къде са отивали всичките тези пари, които наричам мародерство", заяви Марешки.

Марешки не скри, че печели от бизнеса си с горивата. 

"Намеквам, че в момента няма човек в България, който може да издържи на натиска. Едно е само да го направиш, а друго е да го продължиш и трето да кажеш, че ще стигнеш до край. Мога да уверя сънародниците си, че ще се боря до край", обеща той.

Бизнесменът заяви, че в момента няма директен достъп до базите на Лукойл и се налага да купува горивата през посредници. "Горивото при нас пристига от най-Югозападната точка - Банско, до Североизточната във Варна. Ако не бяха толкова далеч, цената им щеше да е още по-ниска, макар и не с много", посочи той.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

25.03 2016 в 12:10

Аз чакам Марешки да се намеси в пазара на труда.

25.03 2016 в 11:21

Изкупува земи, пере пари.. нали не си мислите че при доказан картел и мафия със слуги на най-високи постове, някой реално неудобен би оживял ... вижте какво се случи с вещите лица по делата на Цветанов - всичките

25.03 2016 в 11:05

Ето как се прави PR акция за високи места във властта.
Купувай от Марешки = издигни го за президент!
Това е по красиво от автогол с пета...

25.03 2016 в 10:08

когато отвори бензинджийница в града ми няма да стъпя при другите боклуци - лукчета екота и тн.

25.03 2016 в 09:58

Хубаво е, че паднаха цените на горивата. Но е наивно да се мисли, че Марешки е борец за правдини. Всичко това е един добре премислен спектакъл. Лукойл са и ще продължават да бъдат монополисти. Може и кукловоди?

25.03 2016 в 09:52

София. София чакамеее....

25.03 2016 в 09:52

Не му вярвам на този Марешки. Ще ми продава с марж една стотинка и ще печели. Какво ще стане, когато все пак свободния пазар рано или късно ще изравни цените, щом падне монопола на Лукйол. Подчертавам монопола на Лукойл, картел няма. Тогава и по 20000 литра на ден да продава по една стотинка прави двеста лева. С тия пари заплати ли ще плаща,осигуровки, ел. енергия, разходо по кредити, че и да печели. Тия негови приказки са за баламурниците.

25.03 2016 в 09:41

Грешиш,пич.Типичен пример за това как в БГ-то няма институции които да прилагат законите,Марешки последното нещо от което се нуждае е реклама.В нашия град(15000 човека)за една година откри 3 аптеки които работят от 7 до 22 часа,почти винаги има опашки,в останалите три аптеки - мъртвило,и цени намалиха и нищо-народеца при Марешки.Така ще стане и с бензина,ако открие бензиностанция близо до нас,там ще ходя да зареждам,не щото ми е симпатичен,а щото другите са противни и крадливи...

25.03 2016 в 09:17

типичен пример за българите и казана във ада.
приемете просто че си прави рекламна кампания за какво се сетите.