Марешки отваря бензиностанция и в София

OFFNews 26 февруари 2016 в 09:42 15578 9

Марешки отваря бензиностанция и в София

Бизнесменът Веселин Марешки има намерение да открие нови бензиностанции в страната освен Варна и Айтос. В интервю за телевизия Bulgaria ON AIR той каза, че няма намерение да се оттегли от бизнеса и смята дори да го разшири. 

Той приветства решението на КЗК да започне проверка на вериги бензиностанции за картел на цените горивата у нас. „Няколко са градовете - Сливен, Стара Загора, Пловдив, София – скоро“, каза той. 

Марешки каза, че не е получавал съвети да се оттегли от бизнеса с горивата, но „имам съвети как да движа своя бизнес, да виждам какви са цените на останалите и да слагам същите цени на моите бензиностанции, това е безобразието, защото липсва конкуренция“, обясни той.

Според него по този начин се извършва грабеж.

„Няколко месеца твърдяха, че си правим PR. Влязоха в някаква безумна битка с лоукост бензиностанции и от едната крайност - да продават на свръхвисоки цени до другата крайност да правят дъмпинг на нашите цени“, отбеляза той.

„Нека дойде някой и продава на по-ниски цени от нас, това е добре за българина“, категоричен е бизнесменът.

Той обаче посочи какво според него би било добро решение за регулиране на пазара на горивата у нас: "Вчера чух предложение държавата да направи данъчни складове и горивата да минават през нея - така тя ще прибира и ДДС и акциза. На мен много ми харесва това нещо", коментира предприемачът.

В четвъртък стана ясно, че Комисията за защита на конкуренцията (КЗК) e образувала производство за установяване на картелни споразумения на пазарите на производство и продажба на бензин и дизелово гориво. Срещу Лукойл Нефтохим България е започнато производство за злоупотреба с господстващо положение.

„Очаквам да се стигне докрай, твърденията за картел да стигнат до край и КЗК да стигне до решение и от това цените да се нормализират“, каза Марешки. По думите му към днешна дата цена от 1,48 за литър дизел е нормална. „Над 2 лева е пълно безумие, просто безобразие е това. 15-20% е печалбата на останалите“, пресметна Марешки.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

 
X

Да помогнем на украинските деца!