Жители на Факултета излизат на протест заради високи сметки за ток

OFFNews 09 февруари 2018 в 08:00 4382 2

Жители на Факултета излизат на протест заради високи сметки за ток

Жители на столичния квартал "Факултета" излизат тази вечер на протестно шествие по бул. „Възкресение” заради високи сметки за ток, съобщава bTV.

Недоволство им е провокирано заради високи сметки за ток. Хората през последните месеци получават фактури за между 600 лв. и 1000 лв.

„Ние не можем да си позволим да работим за 300-400 лв. и да плащаме такива високи цени”, коментира Рашо Илиев, който наскоро е платил 774 лв., а сега му предстои да даде над 800 лв.

По думите му домът му се отоплява с печка на твърдо гориво тип „кюмбе”.

„По цял ден нито съм тук, нито семейството ми, всички сме на работа”, коментира мъжът, който преди години имал малък цех и даже за него плащал наполовина на това, което сега искат от ЧЕЗ за потреблението в къщата му.

Хората от квартала, в който живеят предимно роми, се оплакват, че волтажът е нисък, спиранията на тока продължават по няколко дни, никой не знае към кое табло е, хартиените сметки не идват и електромерите не се подменят.

Техниците от енергото пък никога не констатирали проблеми.

Жителите на квартала са категорични, че няма как към електропреносната мрежа да има незаконно прикачени потребители. Това е така, защото в района има СОТ и охранители. 

Според електроразпределителното дружество заявиха в своя позиция, че проблемите с разпращането на хартиените фактури се дължат на неточни адреси, а направените проверки по сигнали за нереални сметки не са открили нарушения.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

23293

1

Стефан

09.02 2018 в 10:39

Значи докато крадат от българите - всичко е наред. Както циганите започнат да крадат от тях - така циганите изпищяват.
Какъв сюрприз!
Нали не признавате държавата и полицията - оправяйте се помежду си.