Ексклузивно Със сълзи: Свалиха Росен Желязков от председателското място в предпоследния ден на 49-ото НС

Жена под карантина от Монтанско отишла в Димитровград

OFFNews 29 април 2020 в 15:50 2615 0

Двама нарушители на карантината откри вчера полицията в Монтанско, съобщиха от ОД на МВР в Монтана.

Жена на 30 години от село Сталийска махала в община Лом, която била поставена под карантина от 24 април заради пътуване в чужбина, е потърсена вчера на адреса й в селото, но не е открита. В телефонен разговор жената заявила, че е отишла на разходка до Димитровград.

При проверка в село Златия вчера пътни полицаи от Лом открили 49-годишен мъж от град Вълчедръм, който управлявал лекия си автомобил. Справка установила, че той е бил поставен под карантина от 21 април до 4 май и по това време трябвало да е в дома си във Вълчедръм.

Срещу двамата нарушители са образувани досъдебни производства по член 355 от НК и може да им бъде наложена глоба от 5000 лева, уточниха от полицейската дирекция в Монтана.

Двама нарушители на домашната карантина от град Левски са осъдени - на 33 и 29 години. Подсъдимите /Г.Г. и В.Я./ са се признали за виновни. Те са се прибрали в Левски на 19 март през ГКПП-Русе и са получили предписание да не напускат посочения от тях адрес. Въпреки това, на 23 март нарушили мярката, взета от здравните власти срещу разпространението на COVID-19. 

На Г.Г. е наложена "пробация" за срок от 10 месеца и задължителна регистрация по настоящ адрес, както и периодични срещи с пробационен служител. На В.Я. присъдата е "лишаване от свобода" за срок от 5 месеца, като изпълнението е отложено с 3-годишен изпитателен срок, и глоба от 10 000 лева.


В област Плевен досега са осъдени четирима за нарушаване на домашната карантина - от общините Кнежа, Долни Дъбник и Левски.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!