Руски епископ зове жените да не мрънкат на мъжете си по време на карантина (видео)

Жените, които възразяват на главата на семейството, трябва да се самонакажат, проповядва отецът

OFFNews 29 април 2020 в 12:43 4234 0

Снимка Youtube

Руски епископ по време на онлайн проповед в Ютуб призова жените да не мрънкат на мъжете си по време на карантината, за да не създадат напрежение в домакинството. 

Епископ Панталеймон, който оглавява отдела за дарение на Руската православна църква, се обърна към нежния пол с този призив, след като жена го попита как да живее в послушание със съпруга си. 

Той я посъветва "да спре да мрънка на мъжа си и да прави коментари", за да се избегне напрежението по време на социална изолация. 

Според отеца, ако "реброто Адамово" не устои на изкушението да не възразява на главата на семейството, то трябва да се самонакаже - да не яде шоколад и да не ползва интернет известно време.

След разяснението на свещеника последваха и неодобрителни коментари, а Панталеймон уточни, че същото се отнася и за мъжете. 

В официално изявление епископът написа, че "в настоящата притеснителна ситуация е много важно да се запази мирът в семейството. По-добре да се въздържаме от коментари, да се подкрепяме и да показваме любовта си един към друг".

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови