Затягат пропускателния режим в столичния зоопарк заради чумата

OFFNews 19 юли 2018 в 10:14 1584 0

Затягат пропускателния режим в столичния зоопарк заради чумата

В столичния зоопарк са въведени строги мерки по пропускателния режим заради усложнената епизоотична обстановка в страната.

Пред радио "Фокус" директорът на зоопарка Добромир Бориславов заяви, че като превантивна мярка е въведен контролно-пропускателен режим. Мерките включват и дезинфекция на доставчиците, които влизат на територията на зоопарка.

Бориславов каза още, че предприетите превантивни мерки не пречат на работата на зоопарка и на достъпа на посетители. 

Не са спрени и инициатии като зооучилище за деца, както и програмата за доброволци.

Снощи Междуведомственият координационен щаб, създаден във връзка с възникнали огнища на особено опасни заразни болести по животни, проведе второ си заседание. Повод за него бяха очакваните и неполучените до края на работния ден резултати от изследванията на пробите от животните от райони, съседни на установените огнища на заразата.

На заседанието беше взето решение за отлагане на планираните действия за евтаназия на доказано заразените животни, и засилване на контрола на движението на хора и преместването на животни и животински продукти от и към зоните с огнища на зараза.

Освен това щабът е взел решение и за доставяне на допълнително оборудване за пропускателните пунктове на изходните и входните пътища към населените места.

Има настроения срещу мен в село Шарково, каза баба Дора, която се превърна в символ на протестите на животновъдите срещу евтаназията на животни, болни от чума.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови