Засадиха над 2000 фиданки на мястото на незаконно разорания терен на Витоша

OFFNews 21 ноември 2015 в 17:56 4527 2

Засадиха над 2000 фиданки на мястото на незаконно разорания терен на Витоша

Снимка Илияна Тенева

Над 2 000 фиданки от видовете смърч, бял бор, бук и единични бройки офика бяха засадени в района на "Меча поляна" на Витоша, съобщава БНР. От сутринта 45 служители на предприятието и териториалното му поделение "Държавно горско стопанство - София" са се включили с доброволен труд и са залесили девет декара горски площи. Инициативата е в изпълнение на поетия ангажимент от предприятието за възстановяване на нарушените терени в този район на планината.

За подобряване на охраната в горските територии по разпореждане на директора на предприятието инж. Дамян Дамянов е изготвен месечен график за допълнително дежурство в района на Витоша, съвместно със служители на Регионалната дирекция по горите - София.

Новите фиданки бяха заседени на мястото на унищожените млади дръвчета в района на "Меча поляна" на Витоша. Случилото се в района предизвика скандал преди десетина дни, когато по сигнал на неправителствени организации институционална проверка констатира редица нарушения - разоряване с тежка строителна техника, унищожаване на фиданки, нарушаване на горния почвен слой, преместване на морени и разчистване на пънове без разрешение.

МВР и прокуратурата водят разследване, но до момента на е установено кой е поръчителят и извършителят на тези дейности.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!