Quantcast

Един уволнен и двама дисциплинарно наказани за сечта на Витоша (видео)

OFFNews Последна промяна на 12 ноември 2015 в 22:02 4584 5

Снимка МВР - пресцентър

Един уволнен и двама дисциплинарно наказани - това са санкциите за горските, допуснали сечта на територията на природен парк "Витоша".

"Директорът на Югозападното държавно предприятие инж. Дамян Дамянов е изискал от директора на ТП „ДГС София” да бъдат предприети действия, съгласно Кодекса на труда, за налагане на административни наказания на служителите, виновни за констатираните нарушения в Природен парк „Витоша”. Разпоредено е да бъде освободен от работа началникът на горскотехническия участък за района на Витоша, а горският надзирател за същия район да бъде преместен. Директорът на ТП „ДГС София” ще бъде наказан съгласно договора за управление с удържане на една месечна работна заплата" - пише в прессъобщението на Югозападното държавно предприятие.

Вчера полицаи оглеждаха района на ски пистата „Витошко лале“, където беше унищожена над 20 декара млада гора.

В района бяха снимани два багера и малък самоходен камион с вериги.

От утре - 13 ноември, по разпореждане на директора на Югозападното държавно предприятие, се въвежда допълнително дежурство в района на Витоша съвместно със служители на РДГ София.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

15.11 2015 в 08:42

Пак решения на дребно! Какво са виновни служителите за тези политически манипулации? То е ясно тук, че някой търси известност, ако не и възможност да вземе проекти и като се заговори за този район не мога да не мисля, че Тома Белев няма пръст в тази работа.

13.11 2015 в 11:58

А манипулаторите някой ще ги извади ли наяве?!

13.11 2015 в 11:17

Трябва и наказание за тези, които устроиха цялата манипулираща схема!

13.11 2015 в 11:05

Каква сеч, няма такова нещо, имало е почистване на района

13.11 2015 в 09:57

Кого си мислят, че заблуждават ? Секат за да направят незаконни трасета за ски писти, а горските нямат нищо общо... те просто са най-ниското стъпало по веригата. 20 декара до писта "Витошко Лале", при положение, че последните няколко години мистериозно измряха десетки, може би стотици, дървета отдясно на самия лифт като официалното мнение беше "болест". Интересното е, че болестта засегна само дърветата попадащи в зоната планирана за бъдещо разширение. Понякога имам чувството, че с такива действия проверяват дали сме 99 или 100% апатични към цялото безумие, което ни заобикаля. Дори на децата е ясно, че Бай ви Цеко Коминев ще инвестира във Витоша само ако може да го направи 2ро Банско , а явно вече започва, без разрешение, но и без свян - дотогава Витоша се свежда до 35 лева дневна карта за една писта и 1/2 време да ти минава на опашката за лифт Лале 1.