Започва миене на улици в 6 столични района

OFFNews 10 юни 2024 в 05:54 2033 0

Започва миене на улици и булеварди в София

Снимка Столична община

В 6 района на София ще мият улиците

Миене на карета от улици в шест столични района започва от днес. Това са „Красно село“, „Възраждане“, „Триадица“, „Лозенец“, „Оборище“ и „Средец“. 

Първо миенето започва с район "Красно село" в карето, което включва ул. "Лайош Кошут" от бул. "Ген. М. Д. Скобелев" до бул. "Христо Ботев"; ул. "Люлин планина" от бул. "Ген. М. Д. Скобелев" до ул. "20-ти април; ул. "Ивайло" от бул. "Христо Ботев" до бул. "Македония"; ул. "20-ти април" от бул. "Македония" до бул."Христо Ботев" и др. 

Миенето се извършва по предварително създадена организация. Осъществява се през деня от 7.30 ч. до 16.30 ч. Улиците в карето ще бъдат затворени за придвижване, паркиране и престой на автомобили. Предварително е проверена проводимостта на дъждоприемните шахти и са премахнати прораснали треви.

Дейностите се извършват по график, публикуван на интернет страниците на Столичен инспекторат, районните администрации, етажните собствености и разпространен чрез писмени съобщения на видими места в кварталите. За да се осигури достъп на техниката за почистване и работещите екипи е нужно собствениците на автомобили да съдействат като преместят моторното-превозно средство докато трае миенето. В случай, че останат непреместени коли, екипите на ЦГМ ще ги репатрират на близка улица.

Информация за местонахождението им може да се получи на телефон 070013 233.

    Най-важното
    Всички новини
    Най-четени Най-нови
    X

    Русия търси разкол в българската църква, за да бъде избран проруски патриарх