За първи път ДАЗД дава награда за 'Значимо партньорство'

OFFNews 12 август 2019 в 14:41 722 0

За първи път Държавната агенция за закрила на детето (ДАЗД) дава награда за „Значимо партньорство“, като част от отличието „Аз гарантирам щастливо детство“.

Новата категория ще представя най-добрите примери за ефикасността от работата на партниращи си организации.

За наградата могат да кандидатстват, но и да бъдат номинирани общини, доставчици на услуги за деца, детски градини, училища, читалища, граждански организации и др., които имат доказан принос в грижата за деца и създаването на по-добри условия за тяхното пълноценно развитие.

Целта на отличието за „Значимо партньорство“ е да бъдат отразени постиженията, които две или повече организации постигат заедно, а също така и да се представят добрите практики от междусекторното партньорство.

Отличителният знак на ДАЗД се връчва за постижения и в категориите, познати от миналогодишното официално събитие на Агенцията – категория „Устойчиво развитие“, „Успешна промяна“ и „Значима иновация“.

Всеки кандидат може да кандидатства или да бъде номиниран само в една категория, като изпрати формуляр, съдържащ данни за организацията, както и мотивите за номинацията. Формулярите са качени на сайта на Държавната агенция за закрила на детето и следва да бъдат изпращани на официалния имейл адрес: [email protected]. Крайният срок е 31 октомври 2019 г.

Седемчленна комисия от представители на Консултативния съвет и Съвета на децата към ДАЗД, експерти, общественици и представители на медиите ще определят победителите във всяка една от категориите.

Тържественото връчването на отличията ще се състои на официална церемония на 20.11.2019 г. в град София.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!