ВУЗФ и SWISS UMEF University подписаха договор за съвместно сътрудничество

От тази есен студентите на ВУЗФ ще могат да получат и втора диплома от престижния швейцарски университет

ВУЗФ 29 юли 2022 в 09:26 1046 0

swiss umef
ВУЗФ SWISS UMEF

Висшето училище по застраховане и финанси (ВУЗФ) и най-големият частен университет в Швейцария SWISS UMEF University, Женева, подписаха договор за съвместно сътрудничество. Това е поредната крачка, която бизнес университетът прави в унисон с мисията си да гарантира на своите студенти възможно най-високо ниво на европейско образование, отговарящо на съвременните пазарни изисквания, както и постоянно кариерно развитие на академичния си състав.

Още от тази есен висшето училище ще предостави нови възможности на своите студенти за придобиване на българска и швейцарска диплома по бакалавърски и магистърски програми в областта на бизнес мениджмънта. Възпитаниците на ВУЗФ ще имат възможност да провеждат и специализация в Женева.

Те ще могат да прилагат получените знания на практика, трупайки ценен международен опит, чрез стажантски програми в големи и реномирани швейцарски компании. Специализацията ще се признава като учебни дисциплини от двата университета. За да получат втора диплома, необходимо условие е студентите да са покрили задължителния брой кредити. Възпитаниците на висшето училище ще могат да проведат своята специализация и дистанционно.

Сключеното партньорство между двата университета осигурява възможности за разработване и реализиране на съвместни учебни програми, научноизследователска и проектна дейност. В допълнение към това, възможностите за академичен обмен на преподаватели с богат практически опит ще осигури възможност за получаване на още повече полезни знания на студентите от двата университета.
ВУЗФ продължава усилията си непрекъснато да разширява международната си мрежа от контакти и партньорства за подобряване и модернизиране на образователния процес чрез обмяна на опит и прилагане на иновативен подход в обучението.

Висшето училище по застраховане и финанси (ВУЗФ) e първият български частен университет, специализиран в областта на бизнеса, финансите, застраховането, мениджмънта, маркетинга и предприемачеството. Заема водещо място в Рейтинговата система на висшите училища в България в направление “Икономика”, а завършилите ВУЗФ са сред най-високо платените специалисти. През последните години университетът се доказа като една от най-активните образователни институции в България, която се отличава с иновативни и практически ориентирани академични програми, като стремежът на висшето училище е всяка година да се откриват нови и модерни специалности, отговарящи на нуждите на бизнеса и потребностите на бъдещите студенти.

Повече подробности за тях следете на vuzf.bg, както и в социалните мрежи на университета.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!