Всеки ден молитви във всички църкви против приемането на Истанбулската конвенция

OFFNews 23 януари 2018 в 19:22 7227 6

Снимка pixabay

Светият Синод на Българската православна църква реши "извънредно, всекидневно във всички храмове и манастири" да се отслужва молебният канон към Св. Богородица.

По този начин БПЦ се противопоставя на ратифицирането на Конвенцията на Съвета на Европа за предотвратяване и борба с насилието срещу жените и домашното насилие, известна като Истанбулска конвенция.

Св. Синод на БПЦ – БП призовава и "православния български народ с усърдна молитва да изпроси Божията помощ да не бъде приета Истанбулската конвенция".

Публикуваме пълния текст на днешното решение на Св. Синод:

"Като помним думите на Господа „…без Мене не можете да вършите нищо” (Йоан.15:5) в тези дни на тежки духовни изпитания на вярата и съвестта на Православния български народ, Св. Синод на БПЦ – БП призовава Православния български народ с усърдна молитва да изпроси Божията помощ да не бъде приета Истанбулската конвенция, която, според нас, би довела до „духовна смърт” на народа и единодушно Р Е Ш И:

Извънредно, всекидневно във всички храмове и манастири в диоцеза на Българската православна църква – Българска Патриаршия да се отслужва молебният канон към Св. Богородица.

Обръщението на Св. Синод, относно ратифицирането на Истанбулската конвенция, да се прочете след светата Литургия от църковния амвон на 28 януари т.г. – Неделя на митаря и фарисея."

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

23293

6

Стефан

23.01 2018 в 22:02

Молитвата против ИЗВРАЩЕНИЕ е извращение?

А въпросът беше към оня любознателния, кога-то. Писали сме едновременно.

23293

3

Стефан

23.01 2018 в 20:40

А сега се опитай да обясниш какво каза.
Има ли такъв проблем - има.
Някой настоява ли истерично на това безумие - настоява.
Значи все пак има проблем, или как?
Та - ще те замоля ...

 
X

Да помогнем на украинските деца!