Влак прегази работници край Горни Дъбник, има жертва

OFFNews 07 юни 2024 в 07:09 5629 1

Снимка Архив

Бърз влак е прегазил двама работници на ЖП секция между гарите Телиш и Горни Дъбник, Плевенско късно снощи, предаде бтв.

Влакът е потеглил в 16:35 часа от Варна. От БДЖ информират в 22:14 часа на 6 юни, че влакът престоява на гара Горни Дъбник заради инцидент.

На път номер 1 да работи излиза пробивна машина. След като машината спира, от нея слиза техническият ръководител и главният инженер към ЖП секция Враца. В този момент по път номер 2 преминава бърз влак от Варна за Мездра.

“Някак си неогледали обстановката, са решили да слязат от кабината, където е съседният железен път и за нещастие точно в този момент преминава влакът на съседния коловоз“, каза ръководител на борда за разследване на произшествия в ЖП транспорта Бойчо Скробански.

В основата на инцидента са липсата  на видимост, профила на пътя и наличието на храсти.

“Влакът тръгва от гара “Илиянци“ към съответния пост, за да остави вагоните. Връщайки се отново към гарата, той удря колегите. Става дума за много остър завой, който е обрасъл с храсти. Трудно е било за машиниста да ги види, защото седи в дясната страна на локомотива, а кривата е лява“, обясни Петър Бунев, съпредседател на Синдиката на железничарите към КНСБ.

Влаковете по линията закъсняват между 130 и 470 минути заради железопътния инцидент.

    Най-важното
    Всички новини
    Най-четени Най-нови