'Витоша ски' иска да ремонтира лифта Княжево-Копитото

OFFNews 19 февруари 2020 в 09:44 4765 2

Концесионерът на витошките ски съоръжения "Витоша ски" АД обяви, че иска да ремонтира въжената линия "Княжево-Копитото".

Тъй като законовата уредба в моментане позволява това да се случи, фирмата е подготвила мотивирано предложение за допускане на изработването на Специализиран подробен устройствен план за обект "Пътническа въжена линия "Княжево - Копитото" и е внесла документацията в направление "Архитектура и градоустройство" при Столична община. тази стъпка би позволила на концесионера да извърши ремонта законно.

"Преди няколко седмици заяви своето намерение да извърши реконструкция на съществуващите съоръжения на територията на Природен парк "Витоша". Нашият анализ показва, че Законът за горите" и действащият план за управление на Природен парк "Витоша" правят невъзможно това да се случи законно. Въпреки това обаче, определени специалисти твърдят, че това е възможно и дават примери за подменено съоръжение в зона, която обаче не е природен парк. Преди 3 седмици ние официално поканихме тези специалисти да ни консултират как според тях това може да се реализира, но до този момент никой не откликна", обясниха от "Витоша ски" в съобщение, изпратено до медиите.

Оттам допълват, че желаят да направят Витоша по-достъпна и ще държат в течение гражданите относно развитието на проекта.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

4000

2

DepecheMode

19.02 2020 в 16:25

Княжевският лифт отново да работи? Дано се случи, нали и Фандъкова обеща да се задейства по въпроса. Ще е много хубаво за всички, навремето този лифт е бил много посещаван. Хората пак ще му се кефят и ще го ползват, сто про. Още повече, че сега би бил модернизиран и много по-удобен. И със сигурност е далеч по-добър вариант от това да пътуваш с кола в планината.

23293

1

Стефан

19.02 2020 в 12:00

Е нали 20 години не искаха? Сега що?