Въпреки обещаните 10 милиона от Борисов, туроператорите пак излизат на митинг

OFFNews 04 август 2020 в 08:09 1826 0

Днес от 11 часа на митинг пред Народното събрание излизат туроператори, туристически агенти и екскурзоводи от обединение „Бъдеще за туризма“. Те подчертават, че изявата им не е протест, а начин да заявят готовност да отстояват исканията си.

С това действие туроператорите искат да заявят своята стачна готовност, ако поетите ангажименти от премиера Бойко Борисов и министъра на туризма Марияна Николова не бъдат спазени. Министър-председателят обеща 10 млн. лева директна ликвидна помощ за фирмите от туристическия бранш, а министърът на туризма увери, че помощта ще стигне до фирмите веднага, след като бъде одобрена от Европейската комисия.

„За което благодарим! Като първа стъпка в посоката, която е необходима, за да бъдат спасени от фалити хиляди търговски дружества, туристически агенти и туроператори“, каза Байко Байков - управител на един от големите туроператори у нас.

„Стичаме, че тази подкрепа в момента е твърде малка, за да се предотврати това и за да дадем знак, че ние приемаме действителна и в същото време настояваме тази помощ да бъде адекватна и такава, каквато е в другите европейски страни, които са по същия начин ощетени като пътувания. Така че ще напомним, че тази подкрепа я очакваме, така че да не ни забравят“, добави той.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови