В Казанлък протестират в защита на полицаите, удряли дрогирания шофьор след гонка и стрелба

Братът на задържания обяви, че ще си търсят правата по всички законни начини

OFFNews 22 март 2021 в 08:19 7128 4

Снимка БНТ

Жители на Казанлък протестират в защита на двамата полицаи, които бяха отстранени от работа заради насилие над задържания след гонка дрогиран шофьор. 

Очаква се протест в защита на униформените да има и тази вечер, съобщи БНТ. Мъж, заснел стрелба на полицията по гумите на колата на преследвания, разказа, че автомобилът се е движел с бясна скорост. Полицаите се опитаха да блокират с шипове пътното платно, но не успяха. С риск за живота си, според мен, полицаите буквално за секунди се разминаха с автомобила, който се движеше с над 100 км в час, разказа още свидетелят. 

Жители на Казанлък протестираха и тази сутрин пред сградата на полицията в града в подкрепа на двамата полицаи от местното районно управление, след като стана ясно, че срещу тях е образувано дисциплинарно производство. Съгражданите им се организираха в социалните мрежи и настояха униформените да не бъдат наказвани заради побоя над 25-годишния мъж, който беше задържан след гонката. 

Той бе удрян с полицейска стоп палка по главата, гърба и краката, отнесе и ритници. 

Младежът е шофирал и в насрещното, за да избяга на патрулките. Той е криминално проявен, зад волана е седнал след употреба на метамфетамини и марихуана. 

Преследването е повече от 20 минути на територията на Казанлък. След задържането действията на служителите са неприемливи и поради това е образувано дисциплинарно производство за нарушение на служебната дисциплина и те ще бъдат отстранени от длъжност докато то трае“, обясни Христо Петров, началник на РПУ-Казанлък.

Според друга част от хората обаче действията на полицаите не са правомерни и те не ги оправдават. 

Възнамеряваме да си потърсим правата по всички начини, позволени от закона. Не мисля, че е нормално, когато се качи клип за едно куче как го бият, цялата държава да настръхне, а когато става въпрос за човешко същество, никой да не реагира, заяви по бТВ братът на задържания.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

11599

4

Ivaylo Radulov

22.03 2021 в 18:13

Гледаме видеоматериал в който лица облечени в униформи на полицейски служещи упражняват брутален побой над арестуван вече , обезопасен и вързан заподозрян... Грозна работа. Но още по обезпокоително е , че коментиращите „граждани" са на страната на побойниците в униформи... Как такива хора ще изискват от институциите правилен подбор на служещи в правоохранителните агенции?! Те фаворизират побойниците , които се самоуправят с евентуалните нарушители , или престпници на което нямат никакви права дори в Нубия.Следват брифинги от които се вижда мръкането на началства и говорители , най-вече що за стока е задържаният нарушител...Пълен ЛАИЗЪМ , клонящ към оправдаване на престъпното поведение на онези , които ни представят за полицейски служещи.

11300

1

yoghurt

22.03 2021 в 09:13

Естествено! Някой страхлив шеф ги е уволнил, от зор да запази поста си...