Двама полицаи са отстранени след кадри на брутално насилие в Казанлък (видео)

OFFNews 21 март 2021 в 18:32 15543 4

Кадър от побоя

Полицията в Казанлък отстрани двама свои служители след разпространяването на любителско видео на брутално полицейско насилие при задържането на мъж, който бяга преди това с кола, съобщи "Нова телевизия".

В 9 часа сутринта полицията гони и стреля по автомобил, чийто шофьор отказал да спре на стоп-палка. Първоначално колата е засечена да се движи в насрещното на централен булевард в града. При преследването 25-годишният шофьор предприел изключително рисково шофиране. Полицията стреляла със стоп-патрони. Младият мъж решава да спре автомобила и да бяга пеша. Малко след това е заловен. Той е криминално проявен. Тестовете показват, че е шофирал след употреба на наркотици. Кадри, разпространени в интернет, показват удари с палка и ритници от полицаите по задържания, докато той е с белезници.

Двама от тях са отстранени. "Действията на служителите на реда са неприемливи. Със заповед на директора на Областна дирекция на вътрешните работи Стара Загора е образувано производство за тежко нарушение на служебната дисциплина", обясниха от полицията.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

11300

4

yoghurt

22.03 2021 в 07:30

Ок, така да бъде, но това са космически изисквания, дори за нас обикновените - колко пъти сме били морално безупречни в такава ситуация - никога не се получава на 100%. дори и човек да се опитва...

11300

2

yoghurt

21.03 2021 в 20:22

Лудост е това на cancel културата. Дори не е побой. Нека някой, който си има работа с криминалния контингент, да говори. Много удобно е да се брандира тема “полицейско насилие”, но да бягаш от полицай значи, че може да си всякакъв, и от този момент силата срещу теб е позволена, Отделно, да даваш с мръсна газ в насрещното, пък и да караш дрогиран - това са предпоставки не за катастрофа, ами за поне няколко, и то с летален изход... Ако се беше случило, пак полицията щеше да бъде виновна - не хваща дрогираните... Лудо племе сме. А на видеото се вижда, че спокойното отвеждане е съпроводено от псувни от дрогираня към полицаите. Явно човека който му удря четирите удара по петите и задника, знае добре защо го е направил. Но нали вече всички сме експерти, и сме длъжни да даваме мнение... Тотален фарс!