Уволниха учител по физическо, издърпал ухото на четвъртокласник

OFFNews 24 януари 2024 в 14:19 3143 0

боксова круша

Снимка Интернет

Учител по физическо упражни насилие върху четвъртокласник в столичното 131-во училище, съобщи БНТ. Момчето е с извито ухо след час по спортни дейности, а учителят е уволнен.

"В петък, когато си взех сина, детето сподели, че в час по физическо го е заболял коремът и е поискал да седне встрани. Отивайки към пейките, на някаква боксова круша се е хванал и се е залюлял, това е дете. Покрай него минал г-н Десподов, който не е неговият преподавател по физическо, хванал го за ухото и го накарал да чете табелка, че не трябвало да се люлеят на крушата. Детето не е било предупредено за забраната от своя учител и е нямало как да знае. Детето се разплакало, учителят го бутнал и главата му се ударила в стената. Детето седнало на пейката с червено ухо. Всичко това е станало пред три класа, които карат час по физическо едновременно. Никой от учителите не ме е уведомил за инцидента", разказа бащата на Деян - Десислав Краев.

Детето има наранявания на ушната мида, кръвоизлив, одрасквания и ожулвания. В понеделник родителите го завели в съдебна медицина.

"Въпросният учител беше отстранен вчера. Има неточности, за които моля да ги изясним. В час по спортни дейности се случва инцидентът. Многократно е направена забележка на ученика. Учителят вижда, че той се е провесил на боксовата круша, действал е под стрес, не оправдавам спонтанната му реакция", обясни директорът на училището Таня Монева. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!