УНСС и Northern Illinois University – USA с обща магистратура по бизнес администрация

Александра Маркарян 17 юни 2022 в 14:23 1359 0

Студенти

Снимка УНСС

Студенти

УНСС и Northern Illinois University (NIU) - USA откриват първата по рода си в България Двойна магистърска специалност по бизнес администрация (Double Executive MBA Programme), съобщи УНСС.

Тя започва през новата учебна година. Обучението ще се провежда присъствено в УНСС от съвместни преподавателски екипи от двата университета. То ще е на английски език. Могат да кандидатстват бакалавъри от България и всяка друга страна както в Европа така и извън нея. Завършилите ще получат две дипломи от УНСС и Northern Illinois University (NIU).

Програмата дава възможности за кариера в страната и чужбина чрез усъвършенстване на знанията си във финансите и области като дигитализация, екологично и социално управление (ESG), предприемачество, както и да надградят знанията си в областта на финансите, ако са завършили техническа или друга специалност.

Двойната специалност е насочена и към професионалисти, които търсят подходяща за повишаване на квалификацията и мениджърските им компетентности магистърска програма. Тя цели да разшири обхвата на кариерата, перспективите и възможностите за работа на студентите, записали се в нея.

Програмата предлага възможност на работодателите да подобрят знанията на своите служители и да ги подготвят за бъдещето, като по този начин създават следващите лидери в организацията.

Double Executive MBA обхваща дисциплини като лидерство, дигитална трансформация, предприемачество, екологично и социално управление (ESG), устойчивост, финансов анализ и управление на разходите, глобално управление на доставките и други.

Програмата ще бъде официално открита на 21 юни 2022 г. от 17.00 часа в зала „Тържествена“ на УНСС от ректора на университета проф. д-р Димитър Димитров и деканът на NIU College of Business д-р Баладжи Раджагопалан.

Бизнес колежът на NIU е акредитиран от Асоциацията за Advance Collegiate Schools of Business (AACSB) от 1969 г. По-малко от четири процента от бизнес колежите по целия свят са спечелили такава акредитация, най-високото удостоверение за отлични постижения за бизнес програми. Университетът на Северен Илинойс акредитира своята MBA програма от 1977 г. През десетилетията учебната програма непрекъснато се обновява, за да отговори на настоящите изисквания на постоянно променящата се бизнес индустрия и международни организации.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!