Учителката, "върнала мъжете в клас": Много ми е неприятно, телефонът ми звъня цяла нощ

OFFNews Последна промяна на 19 септември 2014 в 08:49 59949 67

"Тази постъпка не е благородна. Акцентът на образованието е преместен другаде. Не се чувствам добре."

Така 28-годишната учителка от 119 СОУ в София Силвия Зубева коментира пред Нова тв фурора, който предизвика снимката от първия учебен ден, на която тя въвежда класа си в училище, хванала за ръка едно от децата. Снимката с красивата млада учителка - направена от родител и изтекла в чужд сайт - бе харесана над 300 000 пъти и споделена над 10 000 пъти. Тя предизвика и доста неприлични коментари - по думите й те са били направо "пошли", а заглавията - "жълти".

"Искам хората да ме приемат заради качествата ми, а не заради външния ми вид. Не се чувствам добре", каза Зубева.

Тя сподели, че след изтичането на снимката служебният й мобилен телефон е звънял цяла нощ и е получавала неприлични предложения.

"Служебният ми телефон ми звъня цяла нощ, тъй като някой беше публикувал номера ми. Вдигах и казвах, че номерът е сгрешен. Получавах неприлични предложения и коментари. "Ти ли си секси учителката от медиите днес?" След тази реплика прекратих разговорите. Казваха, че мога да работя друго за повече пари и че могат да ми помогнат", разказа учителката.

За облеклото си за първия учебен ден тя казва: "Не смятам, че съм била облечена провокативно. Мисля, че бях облечена доста семпло. Хубаво е да си красив, защо трябва да е грешно?"

Силвия Зубева преподава в училището от 3 години. В класа й тази година има 27 първокласници. Споделя, че колегите й я подкрепят, но че и за тях ситуацията не е приятна. Неприятна е и за майката на момченцето, което Силвия държи за ръка на снимката.

"Каза: "Ние сме по всички медии, много ни е неприятно".

Силвия разказва, че е искала да работи точно като учител още от дете.

"От много малка искам да се занимавам с тази професия. Имах черна дъска, строявах куклите по височина и ги изпитвах."

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

24.11 2014 в 17:07

de da imah i as tekava u4itelka :)

20.09 2014 в 23:59

ми пусни снимка на майка си, боклук

20.09 2014 в 23:42

Еми не знам, кой знае с какви урунгели се мърлявите, за ви се била сторила тая "г-жа Зубева"!? (хахаха...) "красива".

Нямаме профил във Фейсбоклук, а и не можем да постнем (от съображения за сигурност) фотки на наша скромност, половинката и поколението + домашните любимци, да видите истински здрави благообразни българи и здрави хищни животни.

Ако си отворите зъркелите малко повече, а не ходите като ЗОМБИРАНИ, ще видите всеки ден много по-красиви жени. Не казвам че ТАЯ е грозна, дори напротив - стройна, слаба, чудесно облечена с вкус и т.н. - СЛАДУРАНА, обаче в никакъв случай "КРАСИВА".

Не знам тука дали дебилчетата ШОРОШОМОЛЦИ изобщо могат да правят разлика между "КРАСИВА", "СЕКСИ" и "СЛАДКА", които са 3 РАЗЛИЧНИ КАТЕГОРИИ. Като редовен МНОГОГОДИШЕН участник в журита и конкурси на тази тема, особено бодибилдинг и фитнес, моем да кажем с ръка на сърцето, че стария "Професор Балкански" има много набито око и професионална преценка от профаните серящи тука простотия след простотия.

20.09 2014 в 20:33

В чуждите държави това е нормално. Жената - в която и сфера да работи да се облича красиво. Защото държи на себе си и иска да се чувства добре. А колкото до мъжкото съсловие, доказано е, че мъжете мислят на всеки 10 сек за секс. Така, че нека им текат лигите и да му мислят, че жената, която гледат не могат да я имат.

20.09 2014 в 18:41

МИЛИ ДАМИ,
ПРЕДЛАГАМЕ ВИ ДА ПОЛОЖИТЕ УСИЛИЯ, ЗА ДА СТЕ СЪЩО ТАКА ПРИВЛВКАТЕЛНИ КАТО ДАМАТА ОТ СНИМКАТА.
В ЗАМЯНА ВИ ОБЕЩАВАМЕ, ЧЕ НЯМА ДА СЛИЗАМЕ ОТ ВАС, ЗА ДАДА СТЕ ПО ЦЯЛ ДЕН УСМИХНАТИ И ЩАСТЛИВИ.

20.09 2014 в 15:07

Обзалагам се, че на родителските срещи много малко родители ще са чули за какво става дума - почти сто процента от майките ще си тръгват позеленели, а татковците ще залитат безмълвни. Учителката е супер! С поглед казва: "Само някой да не е научил буквите и аритметиката!"

20.09 2014 в 13:53

Кое заглавие е жълто? ''Just a first grade teacher at the first day of school in Bulgaria. Wow.'' ?

20.09 2014 в 12:58

Това е супер детинско наистина. Жената е красива, и вместо да стимулираме всички жени да бъдат такива, ние по този начин им казваме "недейте да бъдете красиви, в противен случай ще ви съсипваме с обаждания и коментари"... Глупаво е!

20.09 2014 в 12:20

Мариян, напълно съм прав с теб!
Нека също така се замислим, че възрастните "даскали" не могат да се поставят на мястото на днешните деца. Мисленето им е съвсем друго! И тези същите даскали трудно могат да разположат едно дете да прочете нещо с желание. Колкото повече млади учители учат децата ни, толкова по-добре, защото същите тези като тази млада госпожица са живеели във време по-близко до това на децата и мисълта им е по-близо до тяхната.
А колкото до родителите на това дете... С цялото си уважение, защо ви е неприятно? Радвайте се, че тази млада дама ще учи вашето дете, за да го научи на нещо ново! Замислете се, по-добре ли ще бъде някоя типична възрастна лелка с показалката да стои пред децата ви и те да я гледат като недодялан камък?

20.09 2014 в 00:04

Тъпи загорели перверзници!

Момичето съвсем не е облечено провокативно, но факт е че има много загорели, незадоволени "мъже" които не знам какво си мислят, но с подобни коментари на дали биха впечатлили нормално момиче!

А иначе аз мога да кажа само БРАВО на такова момиче, което толкова младо се е отдало на учителската професия и отхвърля всякакви подобни "оферти" за по-заплатена "професия"...

Браво на госпожицата и нека не обръща внимание на въпросните "господа". Някой хора просто са срам за мъжете като цяло... тъжна история.