Участници в гонки протестираха срещу криминализирането им

OFFNews Последна промяна на 14 октомври 2015 в 07:38 3556 7

Протест срещу криминализирането на гонките в София

Близо 150 автомобила и около 1000 души се събраха снощи на протест до бившата сграда на "Булгарплод" в столичния квартал "Дружба" срещу намерението на управляващите да криминализират този вид състезания, съобщава БНР. Участниците в протеста поискаха да има бъде предоставена писта, за да се състезават законно и се разграничиха от пияните и неразумните водачи по улиците. 

Да ни бъде даден въпросния терен. Това, което можем да дадем от себе си е да се постараем максимално тези неща да се пренесат на въпросното място и да бъдат ограничени въпросните джигити от улицата. Тези хора са съвсем нормални граждани, а не идиотите, за които се говори, че играят на руски рулетки или някакви други такива гонки за преминаване на червени светофари. Ако може да се даде някое от старите военни летища, което е непосредствено близо до София, пак казвам е до София. А сега, в момента, няма такова място. Това е големият проблем. Затова хората се събират по бензиностанции. Разберете, че това, което правим и искаме да направим е просто едно място, на което всичките тези хора да могат да намерят своята среда, коментира един от участниците.

Протестът премина при засилено полицейско присъствие. Участниците в гонките за пръв път излизат легално с имената, автомобилите и лицата си пред полицията и медиите в София. Обясниха, че, ако бъде изградено място, където да се правят състезания, те ще приемат правилата, които полицията им наложи.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

14.10 2015 в 17:49

Искам да легализират изнасилването на деца или поне да се предоставят публични домове с деца за общо ползване.

14.10 2015 в 14:34

Преди време бях чела дискусия относно гонките. Дискутиращите бяха от страна, където си имат писти и можели да ги ползват. Оплакването на гонкаджията беше, че пистите не са достъпни 24/7 и затова иска да се узаконят гонките по пътищата. Та си мисля, че и при нас и да им се дадат прилични писти, ще се намери нов повод за мрънкане.

14.10 2015 в 14:20

Хората които истински се интересуват от автомобилен спорт и искат да се състезават карат на Калояново, в Гърция на Серес и т.н. Във Варна на картинг пистата също се организират състезания. Изобщо ако някои има реален интерес има къде да кара.
Тези които протестират са обикновени "гъзари" които искат да се правят на интересни въртейки 20 годишните си БМВ-та (примерно) на паркингите, впечатлявайки момичета.

14.10 2015 в 12:13

И аз имам доста хобита и държа държавата да ми осигури терен за тях, щото ако не ми осигури почвам да трепя народа по улицата.
А ... да забравих да допълня, че не съм нЕкъф идиот!

14.10 2015 в 10:42

...при засилено полицейско присъствие...

Надявам се всички ченгета да са били с мобилни камери и подробно да са заснели тая гмеж.
Превантивно е трябвало да им вземат, с тяхно съгласие разбира се, пръстов отпечатък и сканиране на ретинита на очите, както и зъбен статус. За да се съкрати времето за разпознаване в последствие.
Като се замисля няма да е излишна и декларация за съгласие за донорство.Нямало място, и веднага "дайте"... Ами купи си бе! Не че сте се засилили да отидете до Серес. Ама там няма "дайте", а "платете!" и кара този който си плати.
Тук и терен да ви дадат, например пистата на Доброславци, и да ви я асфалтират ще я осерете до месец!

14.10 2015 в 09:31

" А сега, в момента, няма такова място. Това е големият проблем. Затова хората се събират по бензиностанции. "

И след това карат с примерно 150 на ограничение 60. Наглеци, не стига, че нарушават закона и не го отричат, ами и те били сега онеправданите.

14.10 2015 в 09:10

Невероятен абсурд. Аз самият съм почитател на моторните спортове и смятам, че трябва да се изграждат нови писти и да се развиват тези спортове. Но да твърдиш, че понеже не се прави това, ти ще нарушаваш законите и ще поставяш в опасност живота и здравето на други хора, е абсолютно безсрамие. По-голямата част от тези хора са абсолютни джигити - те нямат желание да спазват правила и да развиват автомобилен спорт. Имат нужда просто да си вдигат адреналина и да се правят на интересни пред ученичките.