Тунелът в "Дружба 1" в окаяно състояние само година след откриването (снимки)

Йоанна Димитрова 27 април 2017 в 14:58 8978 2

Снимка Йоанна Димитрова

По-малко от година след откриването на пешеходния тунел, свързващ столичния квартал „Дружба 1“ с метростанция „Интер Експо Център“, щетите са налице: големи мокри петна, дълги пукнатини по стените и силна миризма на мухъл.

Въпреки вложените в строежа милиони, в момента в тунела липсват плочки, забелязват се множество пробили петна, падаща мазилка и пукнатини. Общината е оградила участък с липсващата настилка.

За проблема сигнализираха потребители от фейсбук групата „Спаси София“. Те публикуваха снимки на проблемните зони на тунела. 

В проекта бяха вложени 2,5 млн. лева. Изпълнител е обединение "Партньори Подземно строителство 2014" . То е съставено от 3 фирми - „Станилов“ ЕООД, „Виаконструктгруп“ ЕООД и "Свеко енергопроект" АД.

От Столична община обясниха пред OFFNews, че пешеходната връзка е в гаранция и строителят е поел ангажимента да извърши ремонтните дейности за негова сметка. В момента се поправя настилката на тунела, укрепват се и се боядисват местата с пукнатини и водни петна, като се работи на участъци, които са заградени, заради безопасността на гражданите.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови