Трайчо Трайков: Трима цивилни полицаи гонеха и събориха младеж пред очите ми, защото бягал от тях

Кметът на Средец попита защо полицията не е арестувал хората, които къртят жълти павета

OFFNews 03 септември 2020 в 07:33 15469 6

Целта е да бъдат отблъснати хората, които искат да протестират мирно.

Така кметът на столичния район "Средец" Трайчо Трайков коментира размириците от тази нощ в центъра на София. Той разказа за опит на арест на младеж, на който е станал свидетел. 

Вървях по Леге и видях, че трима цивилни преследват четвърти и го събориха на земята в движение. Като районен кмет имам задължения за сигурността. Отидох при тях и се легитимирах като кмет, те пък се легитимираха като полицаи. Попитах ги какво е направило момчето, очаквах да ми кажат, че ги е напръскало със спрей, хвърляло е нещо по тях. Но те ми отговориха, че е бягал. Дойдоха униформени, качиха го в джипа, междувременно дойдоха много хора, автомобилът не можеше да тръгне, дойде и адвокат, но междувременно прецениха, че трябва да бъде освободен, разказа Трайков

Ако наистина провинението му е било само това, че е бягал - ми всеки човек, ако го гонят трима, които не знае какви са, ще бяга, каза още Трайчо Трайков. 

Според него не е проблем едно откъртено паве - независимо че жълтите павета са символ на София, а защо не е арестуван човекът, който го е изкъртил. Проблем са действията на полицията, заключи кметът от ДБ. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

2100

6

гоуемио

03.09 2020 в 12:58

Не видях много хора да тичат без причина:))

Протестът ще успее когато червеното трио извика в един глас:

РАДЕВ-ВЪН !!!

2911

2

luda peperuda

03.09 2020 в 09:05

Като не ти харесва Офнюз просто не влизай и не чети. Има и други "медий" -пик , блиц , нова телевизия и почти всички други парцали.