Тапи на Ботевградско и бул. "Владимир Вазов" до 14 септември

OFFNews 17 август 2016 в 09:03 2877 0

До 14 септември се забранява влизането на пътни превозни средства по южното пътно платно на бул. „Ботевградско шосе” между ул. „Витиня” и ул. „Летоструй”. 

Движението на превозни средства ще се извършва двупосочно в северното пътно платно /в посока център/ на бул. „Ботевградско шосе” в същия участък на булеварда, съобщи Столична община. 

За същия период от време се променя маршрута на автобусна линия № 79 – в посока кв. „Христо Ботев“ – от бул. „Ботевградско шосе“ надясно по западното пътно платно на ул. „Витиня“, наляво през моста над Слатинска река, надясно по източното пътно платно на ул. „Витиня“, наляво по ул. „Мими Балканска“ и по маршрута си. В обратна посока маршрута не се променя. 

Закриват се автобусни спирки по маршрута на Автобус № 90 на бул. „Ботевградско шосе” - „Ул. Рилска обител” и „Ул. Поп Грую”, автобусите ще спират на трамвайни спирки „Ул. Поп Грую“ и „Ул. Рилска обител“. Премества се спирка с код 1870 „ул. Витиня“ за линии №№ 79 и 90 преди ул. „Витиня“ на бул. „Ботевградско шосе“ в посока изход.

Възстановява се автобусна спирка с код 2024 „Автостанция Изток” на бул. „Ботевградско шосе” след ул.„Летоструй”.
Разкрива се временна еднопосочна спирка за автобусна линия № 79 с код 6425 „ул. Д-р Иван Селимински“ на ул. „Витиня“ на 25 м от ул. „Д-р Иван Селимински“ в посока кв. „Христо Ботев“. 

До 14 септември се забранява и влизането на превозни средства в двете посоки по северното пътно платно на бул. „Владимир Вазов” между ул. „Поп Груйо“ и ул. „61”. Движението ще се извършва двупосочно в южното пътно платно на булеварда в същия участък.
За същия период се променя и движението за тролейбусна линия № 1 – от Пета градска болница скъсяване на маршрута до ж.к. „Хаджи Димитър” – от бул. „Владимир Вазов” наляво по ул. „Острово”, надясно по ул. „Макгахан” до крайна спирка за тролейбусни линии №№ 2 и 4. В обратна посока по ул. „Никола Войновски”, по ул. „Васил Петлешков”, наляво по ул. „Панайот Хитов”, надясно по бул. „Владимир Вазов” и по маршрута си. 
Временната автобусна линия № А-ТБ 1 и автобусна линия № 90 запазват промените си. 

 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!