Светът идва в София на 21-ви февруари, за да ви запознае с иновациите

OFFNews Последна промяна на 08 януари 2019 в 16:39 1551 0

Какво ще стане, ако в една зала влязат топ-шпионинът на ЦРУ Робърт Беър, илюзионистът Butzi, награждаваният лекар и хуманист от Мериленд Стивън Томас, креативният директор на BBC Дан Рамсден и дизайнерката Мену Сингх от Станфорд?

Ще започне петото издание на международния форум за иновации Innovation Explorer, което ще се проведе на 21-ви февруари в Sofia Event Center. Сред лекторите са и Елвин Гури, Кирил Петков, Морис Беканд, Ираван Хира, Родриго Олмедо, Анна-Рейес Менендес и много други.

Събитието за поредна година търси пътя на България към света на топ иноваторите с добри примери, успешни истории и мотивация.

Иновациите гледат винаги напред в бъдещето. Когато става въпрос за насърчаване им, местоположението все още има значение. Добрата новина е, че “светът става все по-плосък”, за да вземем аналогията от заглавието на книгата на Томас Л. Фридман от 2005 г. Това означава, че иновациите вече не са ограничени само до Силициевата долина. Вече има много места извън нея, където могат да се случат - “Лондон, Тел Авив, Ню Йорк, Бостън“, казва Фиона Мъри, декан на факултета по иновации в MIT. “Виждаме това и в Азия, в Китай, в Пекин, Шанхай и Шенжен, а в Африка - в Лагос и Акра и Кейптаун“, посочва тя.

Как ние развиваме иновационния потенциал на България, за да сложим и нашата страна на иновационната карта на света? Колко хора трябва да бъдат увлечени по тази идея и кои са най-горещите новини от света на иновациите?

Най-важното нещо за една предприемаческа екосистема е да помага идеите да се движат плавно и бързо от от началото до въздействието си. Основните 5 компонента на екосистемата на иновациите са: предприемачи, инвеститори с рисков капитал, корпорации, търсещи иновации, университети с добро образование, насърчителни държавни политики.

Може да направите регистрация за събитието до изчерпване на билетите на innovationexplorer.bg

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови