Спешна помощ се оправдали с подаден грешен адрес за забавянето на линейката

OFFNews Последна промяна на 12 октомври 2016 в 13:10 6457 10

Спешна помощ оправдават закъснението на линейката при инцидента от вторник, при който мъж почина на улицата, докато спешният екип се е лутал в търсене на адреса. 

Това стана ясно от думите на здравния министър Петър Москов. 

Той посочи, че това е записано в ежедневния доклад на Спешна помощ. 

Един от очевидците на случилото се - Калина Линкова, разказа във Фейсбук за инцидента. 

Линкова написа, че именно тя се е обадила в Спешна помощ, като няколко пъти е повторила адреса и е дала и други указания за по-лесното му откриване. След първото обаждане на тел. 112 са последвали и още няколко. 

Въпреки това линейката се е лутала около 30 минути и когато е пристигнала на мястото, мъжът вече е бил починал. 

Москов допълни, че твърденията на очевидците се различават от данните в доклада, и обеща да направи проверка до края на деня. 

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

7969

7

Denislav Petrov

12.10 2016 в 16:17

Така ...30 мин е лутали...
Горкия човек почина буквално минути преди да дойде линейката. около 10:45 ...Историята е както е описана ...само ще добава че после и полицията се "лута" и накрая за да дигнат трупа ...се лутаха до 16:25 .... а човека си лежеше на дъжда.

6569

6

Black Hex

12.10 2016 в 16:00

Оборудването на 100 линейки със система от директна връзка с централа и GPS система ще струва не повече от 30К в едно с въвеждането и практическо обучение.
След това всеки средно интелигентен шофьор ще може да "дотичва" директно до вратата, бе за пита "ама кой вход беше", "преди пресечката или след полянката" и прочие.
Да не говорим, че всеки 2-ри в София има смартфон и може да подава сигнал директно с координатите и едно апп-че... Чекай, че се размечтах!

Но като знам, че боко назначи оня пуяк с бюлетините от Костинброд за председател на новосъздадената държавната агенция "Електронно управление",
МАНИ МАНИ!

21762

5

spirit оригиналът

12.10 2016 в 15:27

Материалната бедност е ужасяваща, но в нашата история сме преживявали и още по-страшна мизерия и пак сме оцелявали. Оцелявали сме, защото духът ни е бил силен, а вярата ни – здрава и истинска. Но никога преди материалното благополучие не се е абсолютизирало, не е било лична и обществена цел, фетиш. Всичките социално-политически промени са били очаквани и посрещани като избавление от несправедливостите и от социалното зло, а то се идентифицирало не само с бедността. И всичките са били някаква голяма или малка крачка към по-добро. Но не и сегашните.

Промените от края на миналото столетие измениха изцяло обществената парадигма, отхвърлиха традиционните ценности и въведоха уродливи представи и правила за обществено устройство и нравственост. Пазарното стопанство и неговото общество, които бяха установени, превърнаха всичко в стока, която трябва да се продаде или купи. Самият човек бе окачествен като такава стока.

10344

1

Nibble

12.10 2016 в 13:31

30- минути "се лутали"....?????? Не е истина ... но Ентелегентния дИмократ Москов, копелето на Радан вЕрва че е. Тази "вяра" е като онази .... в Ебан Костов. Те тези от ДСБ са много "вЕрващи".