Ексклузивно Със сълзи: Свалиха Росен Желязков от председателското място в предпоследния ден на 49-ото НС

Спешна помощ се оправдали с подаден грешен адрес за забавянето на линейката

OFFNews 12 октомври 2016 в 13:10 7072 10

Спешна помощ оправдават закъснението на линейката при инцидента от вторник, при който мъж почина на улицата, докато спешният екип се е лутал в търсене на адреса. 

Това стана ясно от думите на здравния министър Петър Москов. 

Той посочи, че това е записано в ежедневния доклад на Спешна помощ. 

Един от очевидците на случилото се - Калина Линкова, разказа във Фейсбук за инцидента. 

Линкова написа, че именно тя се е обадила в Спешна помощ, като няколко пъти е повторила адреса и е дала и други указания за по-лесното му откриване. След първото обаждане на тел. 112 са последвали и още няколко. 

Въпреки това линейката се е лутала около 30 минути и когато е пристигнала на мястото, мъжът вече е бил починал. 

Москов допълни, че твърденията на очевидците се различават от данните в доклада, и обеща да направи проверка до края на деня. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

11969

7

Denislav Petrov

12.10 2016 в 16:17

Така ...30 мин е лутали...
Горкия човек почина буквално минути преди да дойде линейката. около 10:45 ...Историята е както е описана ...само ще добава че после и полицията се "лута" и накрая за да дигнат трупа ...се лутаха до 16:25 .... а човека си лежеше на дъжда.

10538

6

Black Hex

12.10 2016 в 16:00

Оборудването на 100 линейки със система от директна връзка с централа и GPS система ще струва не повече от 30К в едно с въвеждането и практическо обучение.
След това всеки средно интелигентен шофьор ще може да "дотичва" директно до вратата, бе за пита "ама кой вход беше", "преди пресечката или след полянката" и прочие.
Да не говорим, че всеки 2-ри в София има смартфон и може да подава сигнал директно с координатите и едно апп-че... Чекай, че се размечтах!

Но като знам, че боко назначи оня пуяк с бюлетините от Костинброд за председател на новосъздадената държавната агенция "Електронно управление",
МАНИ МАНИ!

14344

1

Nibble

12.10 2016 в 13:31

30- минути "се лутали"....?????? Не е истина ... но Ентелегентния дИмократ Москов, копелето на Радан вЕрва че е. Тази "вяра" е като онази .... в Ебан Костов. Те тези от ДСБ са много "вЕрващи".
 
X

Подкастът на OFFNews