X Advertisement

Слави цитира Иван Вазов: България заслужава да се потрудим за нея

OFFNews Последна промяна на 22 септември 2021 в 14:45 1798 0

Бързо изгрялият и още по-бързо залязващ политически лидер Слави Трифонов публикува във фейсбук честитка по случай 113-ата годишника от обявяването на Независимостта, която съвпада със 100-годишнината от смъртта на патриарха на българската литература Иван Вазов.

Шоуменът и председател на партия Има такъв народ обръща внимание, че днес страната ни няма духовен водач като Вазов, но ние, като народ, можем да постигнем много, ако го препрочитаме.

Ето и цялата публикация на Слави Трифонов в социалната мрежа:

Днес празнуваме независимостта на България. Честит празник!

Тази независимост, изкована от нашите предци преди 113 години, обаче не би била възможна ако ги нямаше тогавашните духовни водачи на народа.
Днес отдаваме почит на един от тези духовни водачи, отишъл си от този свят преди 100 години. Това е Иван Вазов. Животът и делото на Вазов са абсолютното доказателство, че със силата на словото могат да се постигнат много повече победи, отколкото със силата на оловото. А каква по-голяма победа от това да вдъхнеш национално самочувствие, гордост и смелост на целия български народ?

Сега България няма духовен водач като Вазов. Въпреки това, ние, като народ, можем да постигнем много - ако препрочитаме Вазов и следваме неговите думи.
В романа „Под игото“ Иван Вазов пише следното:

„България заслужава да се потрудим за нея“.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Войната в Украйна от първо лице