Шофьорите карали с 30% по-висока скорост от позволената на пътя Своге-София

OFFNews 29 август 2018 в 14:53 3964 1

Снимка bTV

Пътната агенция съобщи, че ограничава до 30 км/ч позволената скорост на път II-16 Своге-София след тежкия инцидент, в който в автобус загинаха 17 пътници.

Ограничението е за отсечката от км 54+300 до км 54+600.

По тази отсечка редовно се наблюдава превишаване на позволената скорост, допълват от агенцията. Данните от трафик камерите показват, че въпреки ограничението на скоростта и поставените пътни знаци шофьорите карат с 30% по-висока скорост от допустимата.

В допълнение, АПИ е отправила искане до „Пътна полиция“ до завършването на ремонта на път I-5 Русе - Бяла в участъка да има полицейски патрул. В момента се ремонтират близо 15 км от път I-5 Русе - Бяла, в участъка от разклона за село Пиргово до отбивката за Две могили. Отсечката е на биндер, предстои полагането на последния асфалтов пласт и поради това е без пътна маркировка. По време на ремонтните дейности е въведена временна организация на движението, която е съгласувана от „Пътна полиция“. Поставени са пътни знаци и скоростта на движение е ограничена до 50 км/ч, която не се спазва от голяма част от шофьорите. В тази връзка Агенция „Пътна инфраструктура“ отправи искане до „Пътна полиция“ до приключването на строителните дейности, които се предвиждат да бъдат до 30 септември, в района на отсечката да има постоянно полицейски патрул, който да следи за стриктното спазване на правилата за движение.

Агенция „Пътна инфрластруктура“ апелира шофьорите да спазват правилата за движение и въведената временна организация по време на извършващите се и в момента ремонтни дейности.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

12182

1

sawall

29.08 2018 в 18:31

То сега всички ще са по-тихи от тревата по този участък! И изобщо, късно е, либе, за китка, това трябваше да го мислите когато сте приемали обекта, не сега... А и тези мерки трябва да се предприемат по всички опасни участъци, но САМО ВРЕМЕННО, докато бъдат ОБЕЗОПАСЕНИ. Защото като падне някоя кола в дерето с 20км в час какво ще стане? Ще слизат шофьорите и ще бутат 300м ли?