Шейни зоната до хижа Алеко отваря утре, ще работи всеки уикенд

OFFNews 04 януари 2024 в 11:46 1778 1

Шейни зона

Снимка Шейни зона

Шейни зоната до хижа Алеко на Витоша вече е с достатъчно сняг, обработена е и утре ще бъде открита за първия уикенд на годината. 

Съоръжението, което бе пуснато преди 3 години по инициатива на „София – европейска столица на спорта“, ще е отворено през цялата зима от петък до неделя при подходящи метеорологични условия. В останалите дни пистата също ще може да се ползва, но без предпазни мрежи и обслужващ персонал.

Зоната се намира в непосредствена близост над х. Алеко, пътеката е с указателни табели. Самата поляна на границата на гористия пояс е обработена от машини, така че да предлага идеална за спускане с шейни повърхност, а на финала завършва с противонаклон за спиране и безопасност.

Мястото е идеално за корпоративни тържества, семейни празници и надпревари, при желание могат да се осигурят допълнителни атракции и занимания с аниматори: викторини с много награди, конкурси за най-добра визия на шейна, за снежна фигура, за най-атрактивно претъркаляне в снега, битка със снежни топки, теглене на въже и други забавления, в които „София – европейска столица на спорта“ има богат опит от организирането на ежегодните зимни фестивали.

Заявки и подробна информация – на тел. 0876 293132.

Фондация „София – европейска сторица на спорта“ отвори миналата година и втора специализирана шейни зона, която се намира на малкия склон в местността Офелиите. На 27 януари край хижа Алеко ще има зимен фест, Зимен семеен фест пък се организира на 18 февруари на Офелиите. По време на двата фестивала ще се организират традиционните вече състезания с шейни и много награди.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!