Сертов отседнал в хотел, населен с албанци и африканци

OFFNews 24 декември 2014 в 10:05 5095 4

Петко Сертов

Хотел "Нана" в Атина, в който е отседнал издирваният бивш шеф на ДАНС Петко Сертгов, се намира в работнически и емигрантски квартал, населен предимно с албанци и африканци и не се ползва с добра слава. Вечер често е безлюден.

Това съобщи кореспондънетката на Нова телевизия от Гърция, която е разговаряла с камериерка на хотела.

По нейна информация Сертов е имал достъп до интернет и по всяка вероятност знае, че се издирва у нас. Той е ползвал компютър в хотел "Нана". 

Издирваният у нас бивш шеф на ДАНС се е регистрирал на 20 декември за два дни, но е напуснал хотела на 21 декември.

В хотела и в района има камери и от тях е видно, че Сертов не е бил с колата, с която е засечен да преминава гръцката граница, съобщи още Нова телевизия.

"На 21 декември е обикалял в района, вечерял е. Бил е видимо спокоен, разговарял е на гръцки и на английски. В последствие на 22 декември в 8.00 часа сутринта е напуснал сам хотела“, обясни вчера главният секретар на МВР Светлозар Лазаров на извънреден брифинг вчера.

Информацията му се разминава с тази на камериерката с един ден. На въпрос дали това наистина е бил Петко Сертов, жената от персонала е заявила, че всичко е базирано на личната карта на бившия шеф на ДАНС.

Сертов изчезна на 5 декември, а съпругата му подаде сигнал за издирването му ден по-късно. В дома му останали телефоните му и международният му паспорт.

В издирването на Петко Сертов се включи Интерпол, търсят го и чрез Шенгенската информационна система.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!