От МВР 3 дни крили информацията за изчезването на Сертов

Ивайло Анев Последна промяна на 22 декември 2014 в 18:21 3471 2

Министъра на вътрешните работи Веселин Вучков

3 дни МВР е крило информацията за изчезването на Петко Сертов по изрична молба на жена му.

Това заяви заяви министърът на вътрешните работи Веселин Вучков в интервю за bTV.

След изтичане на информация обаче полицията е била длъжна да сподели каквото знае по въпроса с изчезването на бившия шеф на ДАНС.

"Намерихме нови видеозаписи, които не показват нищо ново. С всички средства на закона сме установили какво е вършил в деня на изчезването си Сертов", заяви вътрешният министър.

По думите му бившият шеф на ДАНС е напуснал България посока Гърция с автомобила, който ползва обичайно. Вучков допълни, че новите записи са от камера на изхода на София посока Владая и те потвърждават досегашните хипотези на разследващите.

„Автомобилът не е негов, той ползва кола на момиче, която е племеница на човек, с когото са близки още от казармата. Той е ползвал тази кола от дълго време и в това няма нищо необичайно. Няма данни за престъпление, при което докладите до прокуратурата не са дали повод за образуване на досъдебно производство”, посочи вътрешният министър.

Вучков допълни, че още в началото е установено, че Сертов няма дипломатически паспорт в момента. Министърът потвърди и информацията, че задграничният паспорт на бившия шеф на ДАНС е в дома му.

"Толкова теории изтекоха досега, че чак ми идват в повече", посочи още министърът на въпрос дали изчезването на бившия шеф на ДАНС е свързано с неговата работа като съветник в частна фирма от сферата на енергетиката.

"Само можем да предполагаме мотивите му да напусне страната, ако имаме нови данни, ще ги огласим на нова пресконференция", заяви още Вучков.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

22.12 2014 в 20:33

А, момичето, разпитано ли е ?

22.12 2014 в 18:55

По- добре не говорете, че разплисквате много ла@ната-„Автомобилът не е негов, той ползва кола на момиче, която е племеница на човек, с когото са близки още от казармата. Той е ползвал тази кола от дълго време и в това няма нищо необичайно..."
Съвсем обичайна практика в тая територия , наречена България, да прехвърляме сметки, имоти, пари, коли, фирми и т.н и т.н...и въобще всичко, което искаме да скрием от погледа на "държавата" на близки приятели и още по- добре на любимите им племеници и отговорни "фактори" да ни казват, че няма нищо незаконно в това.
ПИСНА МИ!