Съпругата на Цветан Василев призована на разпит в следствието

OFFNews 23 октомври 2014 в 19:46 3243 0

Цветан Василев и съпругата му проф. Антоанета Василева

Антоанета Василева, която е съпруга на мажоритарният собственик на КТБ Цветан Василев, е призована на разпит в следствието, съобщава Нова телевизия.

Очаква се Василева да се яви утре, за да бъде разпитана по делото, което се води срещу нея и съпруга ѝ за пране на пари.

Делото е образувано в началото на месеца, а властите в Лихтенщайн разследват Василев за същото престъпление.

Материалите по това разследване са били отделени от делото за злоупотреби в КТБ.

Съпругата на Василев, която е преподавател по икономика в УНСС, е купила луксозния имот край Женевското езеро за 20 млн. евро. Парите били "дарени" от Василев на съпругата му чрез сложни комбинации от трансакции, които имат един и същи първоначален произход - пари на клиенти и вложители на КТБ.

Това престъпление предвижда една до шест години затвор тъй като е извършена "финансова операция или сделка с имущество или прикрива произхода, движението или действителните права върху имуществото, за което знае или предполага, че е придобито чрез престъпление".

Цветан Василев беше обвинен в длъжностно присвояване на 206 милиона от банката. Той бе обявен за международни издирване от Интерпол. 

На 16 септември банкерът доброволно се предаде на сръбските власти, а сега се очаква той да бъде екстрадиран в страната ни.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови