Самоковски почин: Съобщенията за данъци идват с дипляни за какво се харчат парите

OFFNews 21 февруари 2023 в 17:30 1364 0

Снимка Община Самоков

С подобни дипляни Община Самоков се отчита вече 9 години пред данъкоплатците.

Съобщенията за дължимите данъци, които изпраща на своите граждани Община Самоков върви в комплект с брошура за това как общината харчи парите на данъкоплатците, съобщава БТА. Дипляните не са посветени на изборната 2023 - в общината това е традииция от 9 години.

В брошурата-отчет "Заедно променяме Самоков" от тази година място ще намира и отчет за проведените културни мероприятия и инициативи през годината. Това е брошура за изградените и направени неща в община Самоков, която всяка година носи различно име, коментираха от пресцентъра на Община Самоков.

От общинаската администрация посочват, че брошурата има за цел да информира хората за случилото се през 2022 г. и че брошури-отчет се очакват да бъдат издадени и за всяко едно село през следващата година.

В брошурата се отделя внимание и на инвестициите в спорта като материална база, финансиране на състезания и подпомагане на спортните клубове. Отделна тема, която също я има в брошурата, са вложените средства за развитието на туризма. Развитието на инфраструктурата, рекламата и участията в изложения също фигурират по страниците на брошурата. В брошурата се посочват и направените инвестиции и проведените инициативи за опазване на околната среда.

Съобщенията са придружени с традиционния отчет за изразходваните средства от Община Самоков в различните направления. Тази форма на отчет започна през 2014 г. и оттогава всяка година към данъчните съобщения се прилага и брошура за направените инвестиции в благоустрояването и инфраструктурата в града и селата, извършените социални дейности и размера на инвестицията за тях.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Мистерии в Хераклея Синтика