Ексклузивно Със сълзи: Свалиха Росен Желязков от председателското място в предпоследния ден на 49-ото НС

Роми нападнаха екип на bTV във Ветово

OFFNews 05 септември 2014 в 09:56 10677 14

Кадър: bTV

Екип на bTV бе нападнат при заснемане на репортаж за телефонни измами във Ветово. Репортерът Росен Цветков и операторът му Любен Кацаров бяха атакувани от близки на измамниците, които са под домашен арест.

Ромите се нахвърлиха с шамари и ритници върху репортера и неговия оператор и успяха да изкъртят визьора на камерата. По думите на репортера още при пристигането на място екипът се е натъкнал на „невиждана агресия”.

Цветков разказа, че до 1-2 часа през нощта заедно с оператора са давали показания в полицията. Служителите на реда заявили, че подобна агресия в от страна на ромите не са виждали.

Ветово е място, което е емблематично за телефонните измами. Журналистите снимаха репортаж, свързан с нов сценарии, който прилагат мошениците, а именно ситуацията с КТБ, която е ползвана като аргумент за мамене на възрастни хора.

Основният герой на репортажа е ромът Стамат, който е измамил възрастна жена с22 хиляди лева. С парите Стамат ремонтирал къща си, разказа Цветков.

Първоначално планът на журналистите е бил да снимат пет къщи. Идеята им се е променила, след като екипът бе нападнат в къщата на Стамат, а преди това в още една.

Според разказа на Цветков Стамат, който е тарторът на групата, и останалите измамници живеят безнаказано.
От прокуратурата съобщиха, че лично Сотир Цацаров е разпоредил на окръжните обвинители в Русе и във Велико Търново да предприемат бързи действия по разследването както на измамите, вършени от ромите, така и на проявите им спрямо екипът на телевизията.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

 
X

Да помогнем на украинските деца!