Ремонтът на "Граф Игнатиев" се отлага, Фандъкова спря обществени поръчки

OFFNews 18 май 2017 в 22:24 9678 2

Ремонтът на столичната улица "Граф Игнатиев" се отлага, няма да се обновяват и площадите "Гарибалди", "Славейков", пространството пред "Св. Александър Невски" и парламента. Столичният кмет Йорданка Фандъкова е спряла две от обществени поръчки за ремонти в центъра на София. 

Двата търга са прекратени дни, преди да изтече срокът за кандидатстване, съответно на 26 и 29 май с мотив, че трябват промени в "технически характеристики на основни материали". Това става ясно от сайта на Столична община. Според документите пропускът е установен след запитване от страна на заинтересовани за изискванията към материал за настилка.

Първата поръчка бе на стойност 26,3 милиона лева, а втората - 24 милиона лева, финансирането се очакваше основно по оперативна програма "Региони и растеж"(2014-2020 г.). Ремонтът на "Графа" трябваше да започне през юни и да приключи до края на годината, преди страната ни да поеме председателството на Съвета на ЕС. 

Според документите в сайта на общината пропускът е установен след запитване от страна на заинтересовани за изискванията към материал за настилка.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

21061

2

рамбо

19.05 2017 в 08:14

Пропускът е установен след кано се е оказало, че нашата фирма няма да спечели толкоз лесно. Затова за по-сигурно ще "барнем" малко условията и работата ще стане