Ремонтът на Дондуковата градина в Пловдив ще започне до края на годината

OFFNews Последна промяна на 21 април 2021 в 15:07 789 0

Ремонтът на Дондуковата градина в Пловдив ще започна до края на годината, ако бъдат отпуснати средства, заяви районният кмет на "Централен" Георги Стаменов, цитиран от БНР. 

Очаква се до месец и половина да бъде избран изпълнител на ремонта. Стаменов уточни, че целият проект е на стойност 3,6 млн. лв. До този момент са заложени 200 000 лева, а при стартирането на ремонта ще са необходими вероятно около 1 милион.

В центъра на Дондуковата градина ще бъде изграден площад. Предвижда се и увеличаване на зелените площи и намаляване на настилките, както и възстановяване на някои от загиналите дървесни видове.

Дондуковата градина ще бъде оградена и ще е с работно време от 6 сутринта до 24 часа.

По думите на Стаменов ще има контрол на достъпа, а целта е през малките часове на денонощието да се гарантира  опазването на градината.

Предвижда се възстановяване на автентичните беседки, които са се намирали зад Природонаучния музей, а пред него ще се разшири тротоарната настилка. Ще бъде изграден и специален парк пред Дома на младоженците с арки от рози, който ще даде възможност за провеждане на сватбени ритуали на открито.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови