Ремонт затваря тунела при "Алея Яворов", трета тапа на "Цариградско шосе"

OFFNews 01 юни 2015 в 06:30 3169 8

Тунелът, който свързва "Цариградско шосе" и бул. "Пейо Яворов", е затворен от днес до 15 юни. Започва планираният ремонт на трети участък от столичния булевард между отклонението за телевизионната кула и хотел "Плиска".  

Километрични опашки се образуваха в района. До края на месеца ще бъде затворено и северното платно на булеварда между “Яворов” и ул. “Алфред Нобел”. Движението ще е в южното платно, което ще стане двупосочно. 

До 10 дни трябва да приключи ремонтът на южното платно на 6-километровия участък от моста на бул. "Александър Малинов" до Околовръстния път, работата ще бъде прехвърлена по северното платно, а цялата отсечка ще бъде завършена на 15 август.

Всички строителни работи по булеварда трябва да приключат до 15 септември.

Това ще е третата тапа по булеварда, който сега се ремонтира в още 2 участъка - при моста над р. Искър до околовръстния път и между надлезите над булевардите “Ал. Малинов” и “Копенхаген”.

Ремонтът на булеварда трябва да приключи до 15 септември.

От днес се въвежда се временна организация по някои маршрути на градския транспорт, съобщи Столична община. 

Автобус 305 в посока „Централна гара“ ще се движи от сп. „хотел Плиска“ при ул. „Алфред Нобел“ надясно по пътната връзка на ул. „Алескандър Жендов“, наляво по ул. „Шипченски проход“, надясно по бул. „Михай Еминеско“, бул. „Ситняково“ и по маршрута си. В посока ж.к. „Младост“ маршрута не се променя.

Тролейбусите от линии № 4, 5, 8 и 11 се пренасочват в южното пътно платно.

Автобусните линии, които не променят маршрута си, се пренасочват в южното пътно платно в участъка на ремонта на булеварда.  

Променят се автобусни и тролейбусни спирки, както следва:

- разкриване на временна еднопосочна спирка - „ул. Хемус“ за Автобус № 305 на съществуващата трамвайна спирка на ул. „Шипченски проход” в посока пл. „Централна гара”.

Закриват се еднопосочни спирки „бул. Пейо Яворов“ с код: 0073 и „ул. Александър Жендов“ с код: 1819 за тролейбусни линии №№ 4, 5, 8, 11 и за автобусна линия № 84 в посока пл. „Орлов мост”.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!