Затварят нов участък от "Цариградско шосе"

OFFNews Последна промяна на 07 май 2015 в 07:43 5009 3

От 8 май за ремонт се затваря участъкът на бул. "Цариградско шосе" между булевардите "Копенхаген" и "Александър Малинов".

Участъкът ще бъде затворен в 4:30 ч. сутринта на 7 май и ще остане затворен до 24 ч. на 30 май.

Движението на превозни средства ще се извършва двупосочно в южното пътно платно на бул. „Цариградско шосе” в същия участък.

До края на май се въвежда и временна организация на движението на автобусни линии 1, 3, 5, 6 и 505, които се движат към центъра на столицата.

Промяна в маршрута:

Автобусни линии 1 и 3 - от спирка „Метростанция Цариградско шосе“ по северния локал до пътния възел над бул. „Ал. Малинов” и по специално сигнализираната пътна лента през надлеза до включването им в централното северно пътно платно.

Автобусни линии 5, 6 и 505 - от спирка „Корабчето“, като от централното северно платно продължават по северния локал до пътния възел над бул. „Ал. Малинов” и по специално сигнализираната пътна лента през надлеза се включват в централното северно пътно платно.

В посока Пловдив автобусни линии 1, 3, 5, 6 и 505 ще се движат по маршрутите си, като спазват временната организация на движение в ремонтния участък.

Автобусите ще спират на всички съществуващи спирки.

Спирката „Камплекс на БАН“ временно ще е изместената в северния локал.

Припомняме, че заради ремонта още една част от "Цариградско шосе" вече е затворена.

От 20 април до 10 юни се забранява влизането на автомобили по южното платно на бул. „Цариградско шосе" между моста на река „Искър" и Околовръстен път. Движението в този участък ще се осъществява двупосочно в северното пътно платно. За същия период се изместват автобусните спирки „Моста на Резиденция Врана", „Разклона за село Герман", „резиденция Врана" и „Околовръстен път" от южното платно на булеварда в разделителната ивица.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

07.05 2015 в 10:21

Не вярвах, че някога ще подкрепя Кънчо в каквото и да е. Само че, този път е прав. И с право му слагам плюсче.

07.05 2015 в 09:08

" Малко още да се озелени и излъска центъра, а защо да не забраним движението с коли въобще..."


Абе направо ДА СЕ ЗАБРАНИ движението на хора! Какво ще ми минават от там да търкат "излъскания" център?!
Той трябва да се пази само за чужденците, да може като идват да се снимат с тях.

07.05 2015 в 07:58

Браво на Фандъкова! Вчера видях че са преасфалтирали панорамния път от Драгалевци до Бояна също. Беше си направо срамно да караш из столицата, то приличаше на някое гето. Сега малко от малко ще прилича на град.

Ако може и трамваите и тролеите в центъра да се направят без жици. Въобще да няма жици висящи в центъра. Малко още да се озелени и излъска центъра, а защо да не забраним движението с коли въобще между НДК, ЦУМ и Университета