Ремонт променя маршрута на трамваи 4 и 11, Петицата ще се движи до ухо Бъкстон

OFFNews 06 февруари 2023 в 15:00 3362 0

Трамвай

Снимка napyt.net

Променя се част от маршрута на Петицата

Ремонт на трамвайното трасе по бул.“Цар Борис III“ започва в участъка между бул.“Тодор Каблешков“ и Околовръстното шосе от утре. Ще се работи в обособеното трамвайно трасе, без да се затваря кръстовището, каза зам.-кметът по строителство на Столична община инж.Ангел Джоргов. 

Ще има промяна в част от маршрутите на трамвайни линии №4 и 11, въвежда се и временна автобусна линия № 5ТМ.

Първият етап на строителството на трамвайния път от „Съдебна палата“ до трамвайно ухо „Бъкстон“ по бул.“Цар Борис III“ е изцяло завършен. През декември миналата година започната работа по следващия етап от обособеното трасе в участъка между бул. „Никола Петков“ и ул. „Райска градина“, без да се засягат кръстовищата. Към момента са извършени всички демонтажни работи, като се подготвя полагане на релсовия път. Работи се и по изграждане на новата тръбноканална мрежа на уличното осветление. Демонтиран е релсовият път в ухо „Княжево“. Целта е да бъде изцяло обновено трамвайното трасе от Съдебната палата до кв.“Княжево“.

Във връзка с ремонта от утре се спира движението на трамваите по бул. „Цар Борис III“ в участъка от ул. „Тодор Каблешков“ до трамвайно ухо „Княжево“ и се въвеждат следните промени: 

Трамвайна линия № 5 – трамваините мотриси ще се движат по трасето от ухо „Съдебна палата“ до ухо „Бъкстон“.

Трамвайна линия № 4 – трамвайните мотриси ще се движат по маршрут (в посока бул. „Никола Петков“) от кв. „Орландовци“ по действащия маршрут до кръстовище ул. „Козлодуй“ - бул. „Княгиня Мария Луиза“, по бул. „Княгиня Мария Луиза“, „Централна ж.п. гара“, по бул. „Христо Ботев“, бул. „Македония“, бул. „Ген. Тотлебен“ и по бул. „Цар Борис III“ до трамвайно ухо „Бъкстон“ двупосочно;

Трамвайна линия № 11 – трамвайните мотриси ще се движат по скъсен маршрут от кв. „Илиянци“ до трамвайно ухо „Овча купел“ двупосочно.

Осигурява се временна автобусна линия № 5ТМ – автобусите ще се движат по маршрут от автостанция „Княжево“ (крайна станция на автобусна линия № 58) по бул. „Цар Борис III“, по бул. „Братя Бъкстон“, по ул. „Тодор Каблешков“ и наляво по бул. „Цар Борис III“ по маршрута до автостанция „Княжево“.

    Най-важното
    Всички новини
    Най-четени Най-нови
    X

    Войната във въздуха на фронта в Украйна