Ректорът на СУ решава дали да отстрани преподавател за непристойно поведение

OFFNews 16 декември 2015 в 17:13 5684 8

Факултетният съвет на Юридическия факултет на Софийския университет предложи на ректора проф. Анастас Герджиков отстраняването на преподавател непристойно поведение.

Става въпрос за гл. ас. Чавдар Стоянов, който преподава международно публично право и който си е позволил да покани на среща студент, на когото признал, че е бисексуален, пише "24 часа". От Алма матер потвърдиха за инцидента и уточниха, че решението на ректора проф. Анастас Герджиков се очаква в първите работни дни от новата година. Искане за отстраняването е внесъл ректорът на Юридическия факултет проф. Сашо Пенов, който първи е бил ангажиран със случая от потърпевшия второкурсник.

"На 5 ноември 2015 г. се проведе упражнение. След като приключиха упражненията, ас. Стоянов ме накара да остана. Тогава той ми каза, че е бисексуален, че ме харесва и желае да излезем на кафе", пише студентът в писмо до декана.

Главният асистент предложил и друг вариант - студентът да получи по-лесно заверка, ако направи 100 лицеви опори без тениска.

Над 120 студенти по право и по международни отношения са внесли подписка с искане за дисциплинарното уволнение на асистента. Тя е адресирана до ректора с копие до членовете на факултетния съвет.

В същото време, асистентът е отрекъл твърденията на студента в отговор на поисканото от декана обяснение.

Факултетният съвет на Юридическия факултет гласува единодушно за уволнението на преподавателя.

Окончателно решение трябва да вземе ректорът.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови